Aston Martin

Свързани новини

02.01.2024 09:40

Ето девет от най-големите хитове на Aston Martin

Видян 26944 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1. Aston Martin DBR1
Когато правилата на Световния шампионат за спортни автомобили се промениха в средата на 50-те години, производителите вече не трябваше да се състезават със законни автомобили в Льо Ман. И така, с чиста плоча Aston създава DBR1 и взима единствената си победа във френското 24-часово състезание през 1959 г.



2. Aston Martin DB4 GT Zagato
Вероятно един от най-добре изглеждащите Астън Мартин изобщо е роден само за състезателни цели. Да, зашеметяващата версия на Zagato за DB4 беше по-аеродинамична и – благодарение на алуминиевите панели на каросерията, а не на стоманата – по-лека от стандартната кола.



3. Aston Martin DB5
За мнозина DB5 е Aston Martin. Това е и колата на Бонд, благодарение на времето на екрана с Шон Конъри (и Пиърс Броснан и Даниел Крейг). Това е толкова синоним на Бонд, че когато се стигна до създаването на съвременни продължения, Aston оборудва 25 екземпляра с пълни 007 джаджи.



4. Aston Martin DBR9
Базиран на прекрасния DB9, състезателният DBR9 не беше просто красиво лице. Всъщност, с най-добрите инженерни екипи Prodrive на борда, състезателният V12 двигател спечели клас GT1 в Льо Ман през 2007 г. и 2008 г. Една от колите дори се състезаваше с номер #007.



5. Aston Martin One-77
One-77 беше произведение на изкуството с V12 двигател със 750 к.с., предназначено да бъде толкова ексклузивно, че Aston забрани на всички медии да карат колата. И така, списание Top Gear незабавно се качи на самолет за Арабския полуостров и намери любезен собственик, който току-що беше натрупал исканата цена от £1,2 милиона.



6. Aston Martin Victor
Този уникален автомобил с ръчна скоростна кутия с мощност 836 к.с. е заимствал шасито си от One-77 и е използвал версия на неговия двигател с намалена мощност. Той е проектиран да отдаде почит на V8 Vantage от седемдесетте и други брутални Aston-и от епохата. Говори се, че собственикът е платил около £5 милиона за колата.



7. Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake
Притеснявате се, че вашият Aston Martin не е достатъчно практичен? Имате нужда от Vanquish Zagato Shooting Brake. Беше част от колекция от четирима Vanquish Zag, включваща също купе, кабриолет и спийдстър.



8. Aston Martin Bulldog
Bulldog печели мястото си тук, защото не прилича на нищо друго, създавано от Aston. Замислен през 1979 г., концептуалният автомобил трябваше да пусне много ограничено производство. За съжаление, това никога не се е случило, но единствената кола, която е построена, наскоро беше повторно пусната в експлоатация и достигаше 322 км в час.



9. Aston Martin V12 Vantage (2009)
Когато Aston постави своя 6.0-литров V12 двигател в най-малката си спортна кола, той произвеждаше 510 к.с. и 420 lb ft въртящ момент, добър за 0–100 км в час за 4,2 секунди и максимална скорост от 305 км в час. Той също така направи незабавна класика с атмосферния си двигател и ръчна скоростна кутия. Какъв момент.



Източник: Top Gear



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак