Aston Martin DBS 770 Ultimate V12

Свързани новини

27.11.2023 09:40

Дебют на новия най-мощен Aston Martin DBS 770 Ultimate V12

Видян 26066 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лебедовата песен на сегашното поколение на DBS ще бъде произведена в ограничен брой от 499 бройки

Aston Martin разкри DBS 770 Ultimate, специално издание на DBS с повишена мощност, променено шаси и уникални стилистични елементи. Grand Tourer, отбелязващ края на линията за текущото поколение DBS, ще бъде произведен в 499 бройки – 300 купета и 199 Volantes – като за всички тях вече се говори.




Лебедовата песен на сериала веднага се разпознава като DBS, тъй като визуалните подобрения са фини. Акцентите включват по-изразения сплитер отпред, новия преден капак с дълбок отвор във формата на подкова и хрилете, акцентите от въглеродни влакна от кепър и дифузьора с нов дизайн отзад.




Вътре логото на DBS 770 Ultimate може да се намери на подлакътника и на една от специалните табели на прага, които също показват номерирането на специалното ограничено производство.




Моделът се предлага стандартно със седалки Sports Plus, тапицирани с полу-анилинова кожа и Alcantara (седалките Performance са по избор), пера за превключване на скоростите от въглеродни влакна и уникална комбинация от тапицерии с цветни вложки. Собствениците също имаха опцията да персонализират допълнително своя автомобил чрез подразделението Q на Aston Martin.




DBS 770 Ultimate идва оборудван с подобрена версия на 5,2-литровия V12 двигател с две турбини, произвеждащ 760 к.с. (566 kW / 770 к.с.) и 900 Nm (664 lb-ft) въртящ момент. Това представлява увеличение от 45 к.с. (33 kW / 45 PS) в сравнение с обикновения DBS Superleggera / Volante, станало възможно благодарение на модифицираните пътища на въздуха и запалването, заедно със 7% увеличение на максималното турбо налягане. Мощността се предава към задната ос чрез прекалибрирана 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF с помощта на механичен диференциал с ограничено приплъзване.




Компанията предполага, че специалното издание е „най-мощният сериен Aston Martin досега и най-бързият и най-мощен DBS до момента“, въпреки че рекламираната максимална скорост от 340 км/ч (211 мили в час) е идентична с обикновения DBS. Изходната мощност на DBS 770 Ultimate е с 10 к.с. (7 kW / 10 PS) повече от One-77, но все още е под комбинираните 1160 к.с. (865 kW / 1176 PS) от електрифицираното задвижване на флагмана Valkyrie.




Инженерите на Aston Martin подобриха реакцията и обратната връзка на кормилното управление благодарение на нова твърдо монтирана кормилна колона. Те също модифицираха окачването с ново калибриране на амортисьорите и нов софтуер за адаптивната система за амортисьори (ADS), заедно с по-здрава предна напречна греда и по-дебела задна подложка. Въглеродно-керамичните спирачки с 410 мм (16 инча) дискове отпред и 360 мм (14,2 инча) отзад са пренесени от обикновения DBS.




Производството на Aston Martin DBS 770 Ultimate е започнато през първото тримесечие на 2023 г., като първите доставки се очакват в края на годината. Автомобилният производител не разкри цени, тъй като книгите за поръчки вече са затворени. Като се има предвид допълнителната мощност и ограничената наличност, специалното издание определено ще бъде по-скъпо от DBS Superleggera, която започва от около $330 000.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот