TZ

Свързани новини

20.09.2023 09:40

Електрическият 3-редов SUV на Lexus може да се нарече TZ

Видян 6672 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lexus работи върху електрически SUV от среден размер с трети ред седалки и скорошната активност на търговската марка може да сочи, че превозното средство ще бъде наречено TZ.

Потребител във форума за собственици на Lexus RX е открил, че през юли Toyota е подала заявления за търговска марка за обозначението TZ в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз.

Сред търговските марки бяха имената "Lexus TZ 450e" и "Lexus TZ 550e".

Lexus вече пусна първия си специален EV под формата на кросоувър RZ 2023, чиято цена и позициониране са подобни на петместния кросоувър RX.

По подобен начин TZ може да бъде позициониран до новия Lexus TX от 2024 г., средноразмерен SUV с газов двигател и трети ред седалки.

Lexus не каза кога планира да пусне своя триредов електрически SUV, но вече имаме представа как може да изглежда.







Toyota шокира автомобилния свят в последните дни на 2021 г., като потвърди плановете си да пусне 30 електрически автомобила до 2030 г., много от които ще носят значката на Lexus.

В края на 2021 г. Lexus визуализира много от превозните средства с разкриването на някои слабо завоалирани концептуални версии, една от които беше триредов SUV, наречен Lexus Electrified SUV concept.

Заявленията за търговски марки може също да показват стратегията на Lexus за именуване на предстоящите електромобили. В допълнение към триредовия SUV, Lexus е известно, че работи върху подобен на IS спортен седан, който може да завърши като IZ. Планира се и суперавтомобил, вдъхновен от LFA, вероятно като LFZ.

Под ръководството на новия президент на Toyota Коджи Сато, Lexus е фокусът на натиска на компанията за EV. Планът е да произвежда превозни средства с нулеви емисии, което включва превозни средства с водородни горивни клетки, 100% от продажбите на Lexus в САЩ, Европа и Китай до 2030 г. и в останалия свят до 2035 г.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци