24 инчови джанти

Свързани новини

15.08.2023 09:40

Електрическият 2025 Cadillac Escalade IQ дебютира с пробег от 724км и 750 к.с.

Видян 9159 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масивните 24-инчови(61см) джанти отличават Slade от съперници като Mercedes-Benz EQS SUV.

General Motors трупа електрически автомобили отдясно и отляво, вариращи от сравнително евтиния Chevrolet Equinox EV до водещия супер-седан Cadillac Celestiq, всички базирани на модулната платформа Ultium. Тази гъвкава архитектура получава още един вариант с масивния 2025 Cadillac Escalade IQ, изцяло електрически SUV, който ще се присъедини към "брат си" с вътрешно горене в гамата на компанията.

Escalade е едно от най-важните превозни средства в конюшнята на Cadillac, така че автомобилният производител хвърли всичко, което имаше, в електрическата версия IQ. С обявен от GM 450 мили(724км) пробег благодарение на батерия, измерваща повече от 200 киловатчаса използваема енергия, предварителните спецификации на Escalade IQ са толкова впечатляващи, колкото и смелият му стил. Добавете инфоразвлекателен екран с широко табло, управление на четирите колела и капацитет на теглене до 8000 паунда и имате съставките за още един привлекателен луксозен SUV – само че този път е електрически.




Електрическа компания

Мащабируемата платформа Ultium EV побира 24-модулната батерия на Escalade IQ, два пъти повече от по-малкия SUV Lyriq и неговия използваем капацитет от 102,0 kWh. Cadillac все още не е навлязъл в подробности, но батерията му с капацитет от 200 и повече kWh звучи като мъртво звънене за агрегата с мощност 212,0 kWh в GMC Hummer EV. Подобно на Hummer, Escalade IQ ще използва 800-волтова електрическа архитектура, вероятно съвпадаща с 350-киловата максимална DC скорост на зареждане на корпоративния му братовчед.

Cadillac казва, че IQ ще осигури до 100 мили пробег за 10 минути зареждане на обществено зарядно устройство с мощност 350 kW. 240-волтово, двустепенно вградено зарядно устройство е стандартно, презареждайки Escalade със скорост от 14,8 мили добавен пробег на час при 7,7 kW – някои обикновени изчисления биха предложили време за зареждане от 0 до 100 процента около 30 часа. IQ може също така да приеме до 19,2 kW от променливотоково захранване, а на 240-волтов контакт, който може да осигури толкова много сок, SUV ще се презареди напълно за около 13 часа, или 37 мили в час.




Благодарение на двойните двигатели с постоянен магнит, Escalade IQ може да се похвали със стандартно задвижване на всички колела, с 680 конски сили и въртящ момент от 615 паунда фута в нормалния режим на задвижване на SUV. Превключете го към така наречената Velocity Max и тези числа скачат до 750 к.с. и 785 lb-ft, което Cadillac твърди, че ще избута Slade до 60 мили в час за по-малко от 5 секунди. 2025 Escalade IQ също ще може да тегли 8000 паунда, според оценките на компанията. Задвижването с един педал и избираемото регенериране на спирачките са стандартни, както и термопомпа, която помага за намаляване на енергийното натоварване от петзоновия автоматичен климатроник.

Подобно на братовчедите си GMC Hummer и Chevrolet Silverado EV, Escalade IQ ще получи завиване на четирите колела с функция за диагонално шофиране при ниска скорост, наречена Cadillac Arrival Mode. Въздушното окачване и магнитните амортисьори са стандартни, като намаляват Escalade с до 2(5см) инча за аеродинамика или го повдигат с един инч за клиренс. Електрическият SUV ще може да се похвали и с функция превозно средство до дома (V2H) в рамките на своята двупосочна система за зареждане, което означава, че клиентите ще могат да черпят енергия директно от колите си чрез правилно инсталирано зарядно устройство у дома.

Внушителни впечатления

Всеки Escalade от оригинала от 1999 г. насам има внушителен стил и това няма да се промени с новия електрически вариант. Escalade IQ споделя много дизайнерско ДНК с модела с вътрешно горене, с изправена предна решетка и дълга линия на покрива, но много от детайлите са преработени за по-добра аеродинамика и по-футуристичен външен вид. На последната предна част вертикалните фарове са отклонение от присвития поглед на ICE Escalade, с характерната за Cadillac IQ осветена решетка, която изглежда по-малко нахална и тъпа, отколкото някои от нас очакваха.

Същото важи и за плавния страничен профил, който получава ясна раменна линия, минаваща от предния калник до задната светлина, както и гънка ниско на вратите, която събира малко светлина. Въпреки че Cadillac казва, че силуетът е незабавно разпознаваем, D-колоната на Escalade IQ 2025 е наклонена агресивно напред в отклонение от по-квадратните линии на покрива на вариантите ICE. Задният ръб има тънка, остра ивица осветление – напомняща за мотива, подобен на опашна перка, който се вижда на всеки Escalade от модела от 2015 г. насам – но сега всяка задна светлина е разделена на два елемента, като долните елементи ясно отдават почит на прекрасния, $300 000 Celestiq.

Cadillac също не пренебрегна аеродинамиката с новия дизайн, оптимизирайки формата на задните ръбове на автомобила, изглаждайки дъното и добавяйки капаци на решетката към предния край, които се затварят, когато нуждите от охлаждане са ниски. Крайният резултат от тази работа е 15 процента по-нисък коефициент на съпротивление – нашата математика казва, че Escalade IQ може да достигне около 0,31.




Бизнес клас Комфорт

Елегантният, модерен външен вид се отразява добре в кабината. Заглавието на потребителското изживяване е масивен, обхващащ арматурното табло набор от екрани с общо 55 диагонални инча. Спрени един срещу друг, цифровият инструментален панел и централният сензорен екран доминират на дисплея, с втори сензорен екран точно пред пътника. Кабината също така получава сложни перфорации във формата на рибена кост за кожените седалки и лазерно гравирана дървена облицовка, която е осветена през нощта – помислете за Джей Гетсби от 21-ви век и ще сте на прав път.





Едно от тези метални копчета управлява по-малък екран на централната конзола, управлявайки настройките на автомобила и вторичните контроли. Но изглежда има обезпокоителна липса на твърди бутони за управление на климатика и други често използвани функции. И за съжаление, подобно на други бъдещи продукти на GM, Escalade IQ ще се справи без Apple CarPlay или Android Auto – надяваме се, че инфоразвлекателната система е добре организирана в противен случай. От друга страна, се съмняваме, че някой ще успее да намери грешка в наличната аудио система AKG с 40 високоговорителя, сякаш базовият модул с 19 високоговорителя не е достатъчен.

2025 Escalade IQ е дълъг 224,3 инча(569см), което го прави 12,4 инча(31см) по-дълъг от обикновения Escalade и 2,7 инча(6,85см) по-къс от разширения Escalade ESV. И все пак електрическият Caddy има по-дълго междуосие от двата със 136,2 инча(345см), засенчвайки ESV с 2,1. От Cadillac казват, че в комбинация с плоския под на кабината, експанзивните размери отварят достатъчно място за опционална седалка на изпълнителния директор на втория ред, за първи път големият SUV предлага такава. Направете го и ще получите индивидуални седалки тип кофа отзад, с 12,3-инчов(31см) екран за забавление за всеки пътник на втория ред и по-малък централен сензорен команден център в конзолата в цяла дължина.

Escalade също така получава просторна седалка на третия ред и много място за багаж: 23,7 кубически фута с всички седалки на място, 69,1 кубически фута зад втория ред и 119,2 с всички сгънати седалки. Ако това все още не е достатъчно, Escalade има значителен багажник от 12,2 кубически фута, с което общият товарен капацитет достига 131,4 – точно между 121,0 на стандартния Escalade и 142,8 кубически фута на ESV.





На вашите услуги, шофьор

Като се има предвид, че новият за 2021 г. Escalade донесе Enhanced Super Cruise в гамата на GM, не трябва да е изненада, че технологичният Escalade IQ последва примера, с включен тригодишен абонамент за OnStar Super Cruise. Помощта за водача със свободни ръце работи на 400 000 мили предварително картографирани магистрали с ограничен достъп в САЩ и Канада и както при Hummer EV, тя може да инициира смяна на лентата, за да пропусне бавно движещия се трафик сам.

Освен това, Escalade IQ ще се предлага с наблюдение на слепи зони и активно предотвратяване на сблъсък, автоматично аварийно спиране, което работи на кръстовища и кръстовища, система с камера с висока разделителна способност 360 градуса и предотвратяване на сблъсък на пешеходци и велосипедисти.




Изборът на купувача

2025 Cadillac Escalade IQ ще има начална цена от "около $130 000", според компанията. Произведен в завода Factory Zero на GM в Хамтрамк, Мичиган, Escalade IQ ще започне да се произвежда следващото лято за доставки на клиенти до края на 2024 г.

Той ще се присъедини към Escalade с вътрешно горене в гамата на Cadillac, която в момента започва от $81 190, включително дестинацията, нараствайки до $152 590 за флагмана Escalade-V. Пълна разбивка на цените за IQ не е налична, но ще се предлага в две нива на оборудване: Luxury и Sport. Ще се предлагат седем цвята на каросерията, като шест от тях ще имат покрив, боядисан в контрастно черно

Cadillac Escalade IQ все още не е официално оценен от EPA, но ако постигне оценката на автомобилния производител за 450 мили, той ще бъде SUV с най-дълги крака на разположение, изпреварвайки несъмнено по-евтиния Tesla Model X с 348 мили и Rivian R1S ' 390 мили, както и 305 мили на Mercedes-Benz EQS SUV на подобна цена.

Въпреки че имаме няколко притеснения – теглото и разходите за зареждане на голямата батерия сред тях – първият електрически Escalade изглежда много обещаващ луксозен SUV. С голям и смел стил, просторен интериор, впечатляващо представяне и дълъг пробег, Cadillac Escalade IQ 2025 изглежда идеално готов да пренесе табелата с името в бъдеще с нулеви емисии.





Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,