Изглежда, че голямата батерия в пода на i7 Protection, в този случай литиево-йонна единица с използваем капацитет от 101,7 kwh

Свързани новини

14.08.2023 09:40

Бронираният BMW i7 пренася непробиваемите автомобили в електрическата ера

Видян 13838 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Флагманският седан 7-Series на BMW традиционно се предлага с бронирана защита и новата електрическа версия i7 не прави изключение.

BMW i7 Protection направи своя дебют в сряда и се таксува от BMW като първият брониран седан с електрическо задвижване. Той прави официалния си дебют в началото на септември на автомобилното изложение в Мюнхен през 2023 г., заедно с бронирана версия на задвижваната с газ 7-Series.





Изглежда, че голямата батерия в пода на i7 Protection, в този случай литиево-йонна единица с използваем капацитет от 101,7 kwh, не е пречка за защитата на бронята, тъй като превозното средство е сертифицирано с VR9 рейтинг за безопасност от германската VPAM, асоциация на лаборатории за изпитване на балистични материали и конструкция.

Това е най-високата оценка за цивилни превозни средства и означава, че корпусът и стъклото на i7 Protection осигуряват устойчивост на военни малки оръжия като M14 и пушки FAL-FN от 33 фута и най-малко три изстрела от тежка картечница като M60, от подобно разстояние. Превозното средство е в състояние да издържи и на въздушни атаки с дронове с експлозивни заряди, както и на атаки с ръчни гранати, според BMW.





Ключът към силата на автомобила е това, което BMW нарича Protection Core(Защитно ядро). Това е самоносеща конструкция на каросерията, изработена от бронирана стомана, която след това се комбинира с допълнителна броня за дъното, покрива и вратите. Mercedes-Benz залага на подобна концепция за своя брониран седан S-Class.


За прозорците се използва бронирано стъкло, а резервоарът за гориво получава специална обвивка, която може да се запечата след удар от куршум. Джантите са 20-инчови леки алуминиеви джанти, обвити с Michelin PAX run-flats. Дори когато са спукани, тези гуми позволяват на автомобила да се движи със скорост до 50 mph.




Въпреки цялата допълнителна защитна екипировка, интериорът остава толкова плюшен, колкото във всеки друг член на 7-Series, въпреки че и тук има допълнителни защитни елементи. Те включват бордова въздушна система за защита срещу газова или пожарна атака. Мигащи светлини, радиостанции и система за паник аларма също могат да бъдат добавени, ако купувачът желае.





i7 Protection заимства силовото предаване от i7 M70 xDrive, конфигурация с двоен двигател и задвижване на всички колела, която тук е оценена на пиковите 544 к.с. Производителността е възпрепятствана от допълнителното тегло на защитата на бронята, като BMW цитира време от 0-62 мили в час от девет секунди и максимална скорост, ограничена до 99 мили в час. Автомобилният производител не е споменал какво могат да очакват собствениците на гамата.

Версията с газово задвижване получава 4,4-литров V-8 с двойно турбокомпресор, добър за 523 к.с.

Доставките на i7 Protection и задвижваната с газ 7-Series Protection започват в края на тази година.



Източник: motorauthority.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак