Зверев е основател на фондация, която има за цел да финансира закупуването на инсулин, сензори и други необходими материали за борбата с болестта, като игли и различни видове ленти за измерване на захарта.

Свързани новини

17.05.2023 15:23

Зверев си сложи инсулин по време на мач

Видян 4893 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Александър Зверев е дискретният герой на всички хора на планетата, страдащи от диабет тип 1. Това е тежко автоимунно заболяване, което засяга най-вече децата и най-малките. Най-важното нещо е дисциплината както в храненето, така и в начина на живот. Хората с диабет тип 1 трябва да си инжектират инсулин ежедневно.
Наложи се Александър да си сложи инжекция на почивката по време на мача срещу белгиеца Давид Гофен по време на Мастърса в Рим.


Немският тенисист от руски произход се разболява, когато е 8-годишен. В началото прогнозите са мрачни и никой не си го представя като топ тенисист. Той обаче доказва, че всеки диабетик може да бъде толкова успешен във всеки бранш от живота, колкото всеки друг. Едва миналото лято Саша разкри пред широката общественост, че е с диабет тип 1 и публично започна да говори за болестта, за проблемите и тежките предразсъдъци на средата, с които се сблъскват болните.


"Отричах, когато журналисти ме питаха дали съм диабетик. Дори се криех на турнири, когато се инжектирах, правех го в тоалетната. Отначало се криех и от гаджетата си. Днес е моя отговорност да говоря за това", каза той.


Зверев е основател на фондация, която има за цел да финансира закупуването на инсулин, сензори и други необходими материали за борбата с болестта, като игли и различни видове ленти за измерване на захарта.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион