Само седем месеца след бронзовото отличие на Олимпийските игри в Токио вече Юсеин добави и европейска титла към страхотната си визитка

Свързани новини

04.04.2022 10:15

Тайбе Юсеин грабна златото на Европейското първенство по борба

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тайбе Юсеин е европейска шампионка по борба в категория до 62 кг от първенството в Будапеща, след като не даде никакъв шанс на финала на Луиса Немеш (Германия) - 7:0.




Тайбе Юсеин има златни европейски медали от първенствата в Каспийск през 2018-а и Букурещ през 2019-а, а вече и от Будапеща 2022. Тя притежава още три сребърни и две бронзови отличия в колекцията си от шампионати на Стария континент.


 


Само седем месеца след бронзовото отличие на Олимпийските игри в Токио вече Юсеин добави и европейска титла към страхотната си визитка. Въпреки голямото създадено напрежение с насроченото, но непроведено преборване и скандалите с Биляна Дудова, Тайбе успя да се опази от излишното разсейване и да триумфира.




"Ценя високо всяко едно злато и съм щастлива, че отново покорих европейския връх! Започвам да си мисля, че Будапеща е щастливото ми място. Харесва ми да се състезавам тук и да печеля. Олимпийските игри и Европейското първенство са различни, но емоцията и изживяването са еднакво големи.", сподели Юсеин.


 


По-рано Евелина Николова спечели трети сребърен медал за България от Европейското първенство. Бронзовата медалистка от Токио 2020 отстъпи с 2:6 на украинката Алин Хрушина в категория до 57 кг. Това е втори сребърен медал за Николова от шампионат на Европа след Букурещ 2019.




Миглена Селишка също спечели сребро. На финала при 50-килограмовите шампионката от 2020-а загуби с туш от Евин Явуз Демирхан (Турция).




Бронз донесе Юлияна Янева (72 кг), която се пребори за отличието срещу румънката Александра Ангел след равенство 3:3.



В категория до 65 кг София Георгиева загуби битката за бронза от румънката Криста Инче с 3:4.
Така България вече е с осем медала от първенството в Будапеща - 3 сребърни, 2 бронзови и златото на Юсеин.




Едмонд Назарян спечели сребърен медал в Будапеща.



Във финала в категория до 60 килограма класически стил 20-годишният Назарян отстъпи с 0:5 точки на турчина Керем Камал. Така Назарян не успя да спечели второ европейско злато след това, което взе през 2020 година в Рим в категория до 57 килограма.




Кирил Милов стъпи на европейския връх с триумф на Шампионата на Стария континент по борба класически стил в Будапеща. 25-годишният борец надделя с 4:1 във финала срещу финландеца Арви Саволайнен.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни