Свързани новини

09.05.2009 12:35

Предстои 122-то вечно дерби между ЦСКА и Левски

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На Националния стадион "Васил Левски" тази вечер ще се изиграе най-голямото дерби в България между отборите на Левски и ЦСКА, което до голяма степен ще реши новия шампион на България по футбол, припомня БГНЕС.


Това ще бъде 122-то вечно дерби между "червени" и "сини". Досега "армейците" имат 33 победи в тези двубой, Левски е постигнал 48 успеха над своя съперник, а 41 пъти срещите между двата тима са завършвали наравно, като головата разлика е 169-182 в полза на "сините". ЦСКА води с четири точки в класирането пред вечния противник, като момчетата на Любослав Пенев имат 10 поредни успеха и са отбелязали 25 гола, като тима е допуснал само 5 попадения в своята врата. Левски пък постигна най-убедителната си победа от началото на сезона над Беласица с 7:1. За "червените" във вратата на съперниците са се разписвали 17 футболисти, а "сините" имат 13 играчи, които са огорчавали противниковия тим. В последните 57 мача за първенство, ЦСКА има само една загуба, нанесена от Сливен като гост с 1:3 във втория кръг на настоящия сезон, а предишното поражение на "армейците" е на 16 май 2007 година от Марек с 0:1 в Дупница. Левски пък е вторият най-добър гост в елита, като вицешампиона има седем победи, три равенства и само две загуби и е допуснал осем гола в своята врата. В 11 от срещите досега ЦСКА не допусна гол. Едва пет гостуващи отбора успяха да реализират срещу "армейците" на стадион "Българска армия" и то по веднъж - Черно море, Черноморец, Славия, Пирин и Ботев. В 12-те си досегашни домакинства, тимът на Любослав Пенев има 11 победи и едно равенство срещу Черно море - 1:1. "Сините" успяха да открият резултата в 17-те от 25-те си мача от началото на сезона, като само в един от случаите те не успяха да постигнат успех, като завършиха наравно 2:2 с Черноморец в Бургас. Възпитаниците на Емил Велев спечелиха три от шестте двубоя, в които съперникът повеждаше в резултата - срещу Локомотив (Пловдив) с 3:2, срещу Вихрен с 3:2 и срещу Локомотив (Мездра) с 3:1. ЦСКА не е губил мач, в който е успявал да поведе в резултата през този сезон. Те обърнаха изцяло само един двубой в своя полза, след като губеха срещу Славия с 0:1 до 2:1. "Армейците" са най-опасни в периода между 40-та и 60-та минута на двубоите си, когато са вкарали 19 от попаденията си. "Сините" са най-резултатни в периодите до от 1-та до 20-та минута, когато са отбелязали 15 гола. Освен това, Левски имат успех и между 60-та и 70-та минути, когато са вкарали 9 от попаденията си.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби