Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом чепеларецът Петър Гергьовски триумфира във финала на същата дисциплина.

Свързани новини

25.01.2024 15:05

Петър Гергьовски спечели Европейската купа в Пампорово

Видян 2065 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силното представяне на младите ни таланти в сноуборда на Европейската купа в Пампорово продължи, подчерта БФСки. Само 24 часа след като зае второ място в първия паралелен слалом чепеларецът Петър Гергьовски триумфира във финала на същата дисциплина.

Световният шампион при младежите от 2023 г влезе във финалите с четвърто време от квалификациите. Първи там бе другият ни шампион на планетата от Банско Тервел Замфиров. За съжаление прогнозата от вчера на Замфиров двамата да карат голям финал не се сбъдна, защото бяха в горната част на схемата.

Двамата се срещнаха на полуфинала и както и вчера първи бе Гергьовски. Замфиров се утеши с победа в малкия финал, както и в първия старт. Той се наложи над победителят от вчера Михайло Кхарук (Укр).

За първото място Гергьовски победи Вернер Пиетч (Ав), който бе седми в квалификациите. За  българския ас това е първа победа в стартовете за Европейската купа и то при едва третото му участие в този ранг състезания.

Силното представяне на талантите ни се допълни от Кристиян Георгиев, който бе втори на квалификацията и пети във финалите, и от Александър Кръшняк, който зае шестата позиция в крайното класиране.

При дамите първа е Флорина Нева Баечи (Швейц), която се наложи на финала над третата от първия паралелен слалом в Пампорово Надя Хапатин (Укр).

Най-добрата ни състезателка Теодора Пенчева завърши 14-та, а втората българка във финалите Живка Узунова е 16-та.

Призьорите при мъжете бяха наградени лично от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри Катя Дафовска.

Дамите получиха наградите си от кмета на Чепеларе Боран Хаджиев.

Всички участници и екипът на ФИС благодариха на домакините от „Пампорово“ АД и на Българската федерация по ски за страхотната организация на първите в страната ни стартове от Европейската купа по алпийски сноуборд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни