Свързани новини

17.01.2022 11:28

Обрат във Франция: Джокович може да не играе и на Ролан Гарос

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тенисист №1 в света Новак Джокович  почти сигурно няма да участва и във втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, ако не се ваксинира срещу коронавируса. Това стана ясно от съобщение на френския спортен министър Роксана Марачиняну, публикувано в социалните мрежи.


В два последователни поста в Туитър тя написа:


"Ваксинационният паспорт е приет. Веднага след като законът бъде обнародван, той ще стане задължителен за достъп до обществени сгради, които вече са обект на здравния протокол (стадиони, театри, зали), за всички зрители, участници, френски или чуждестранни професионалисти."


"Благодаря на спортното движение за работата по убеждаване на последните редки случаи на неваксинирани. Ще работим заедно, за да предпазим състезанията и да бъдем посланици на тези мерки на международно ниво."


Макар че не споменава конкретно име, това изглежда като пълен обрат в отношението на френската спортна министърка спрямо Джокович. Само преди десет дни - на 7 януари, тя заяви в прав текст, че сърбинът ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Франция в Париж (22 май - 5 юни), дори да не е ваксиниран.


"Има здравни протоколи и правила за всеки голям турнир, особено за тези от Големия шлем. При нас те са такива, че няма никакъв проблем Джокович да влезе във Франция и да играе на Ролан Гарос. Той няма да следва същите организационни изисквания като онези, които са ваксинирани. Но въпреки това той ще може да участва, защото балонът го позволява", заяви Марачиняну по-миналия петък.


Ако не бъде допуснат и до Ролан Гарос, това означава, че през 2022 г. Новак Джокович вероятно няма да може да участва в нито един турнир от Големия шлем, преди да се ваксинира срещу COVID-19. Причината е, че по сега действащите правила неваксинирани чужденци нямат право да влизат на територията също на Великобритания и САЩ, където се провеждат останалите две от четирите мейджър надпревари - Уимбълдън (27 юни - 10 юли) и US Open (29 август - 11 септември).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби