Министър Лечева представи програма през федерациите.

Свързани новини

07.12.2022 11:50

Министерството на спорта ще отчита резултатите на олимпийските спортове индивидуално

Видян 1767 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще има индивидуален подход към всяка федерация в олимпийските спортове, а резултатите им ще се отчитат според спецификата на съответния спорт. Това е една от промените в програмата Олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения 2023, представени от служебния министър Весела Лечева.


На срещата с представители на федерациите са били още заместник-министърът Петър Георгиев и съветникът в политическия кабинет Георги Александров.


Министерството обяви, че в основата на новата програма застава намаляването на административната тежест чрез преструктуриране на основните направления. Акцентът е върху подготовката на елитните спортисти за летните олимпийски игри в Париж 2024 и визия за развитие за следващите олимпийски игри - Милано и Кортина д'Ампецо 2026 и Лос Анджелис 2028.


Финансирането ще е по три направления - олимпийска подготовка, олимпийски спортове с потенциал (включени в програмата на олимпийските игри) и неолимпийски спортове.


Формирането на бюджета на спортните федерации ще се основава на индивидуален подход, като ще се взимат предвид не само класирания от олимпийски игри, световни и европейски първенства, но също така и от финали на турнири, класирания за световни купи и ранкинг системи, които в определени случаи са единствена възможност за спечелване на квоти за участие в олимпийски игри и световни първенства, обясниха от министерството.


"Важна част от новата програма е, че разходите за наеми на спортния съоръжения няма да се взимат предвид при формирането на бюджета за спортни дейности. Двойно се увеличават и средствата за организационни разходи на федерациите", посочиха от ММС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец