Олимпийска титла

Свързани новини

20.09.2023 15:52

Мечтая за олимпийски финал и ще се трудя да превърна тази мечта в реалност: Петър Мицин

Видян 2950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Мицин е уверен, че има потенциал да плува на олимпийски финал на Игрите в Париж догодина. 18-годишният състезател постигна изключителни успехи през тази година, като спечели седем медала от европейски и световни първенства по плуване при юношите, а венецът на постиженията му бе световният рекорд за юноши на 400 метра свободен стил на европейското първенство в Белград.

"Изключително съм доволен от резултатите, които постигнах в последните два месеца.  Най-сладка беше победата на 400 свободен стил на европейското в Белград, постигната със световен рекорд  за юноши. Времето 3:44.31 щеше да бъде шесто във финала на Олимпиадата в Токио преди две години и това ми дава увереност, че имам сили да плувам финал на Игрите в Париж догодина. Ще се трудя да превърна тази мечта в реалност", каза Петър Мицин на пресконференция.

Състезателят на Вихрен ще продължи да се подготвя в България при личния си треньор Николай Вакареев и не планира да учи в САЩ, както сториха някои от неговите съотборници в националния отбор.

"Оставам тук. Не виждам как ще подобря времената си, ако отида в САЩ. Приемам славата като нещо хубаво, но царската корона е тежка. Славата може да е хубаво и лошо нещо, но при мен няма главозамайване", каза той.

Селекционерът на националния отбор Кристиян Минковски определи представянето на Мицин като най-успешното на български плувец в рамките на един сезон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион