По пътя си до отличието Марк Христов записа три победи и едно поражение

Свързани новини

01.05.2022 07:05

Марк Христов донесе втори медал на България от Европейското

Видян 2044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марк Христов спечели бронзов медал в категория до 73 кг на Европейското първенство по джудо за мъже и жени в "Арена Армеец" в София, предаде БНР.


 


В спора за отличието Христов победи с "вадзари" 23-годишния испанец Салваадор Касес Рока, след като беше подкрепян бурно от публиката в залата. За българина това е първи медал в кариерата от голямо първенство при мъжете. Той има сребро при кадетите до 66 кг на Световното първенство в Чили през 2017 година.


 


Това е второ отличие за България от шампионата след среброто вчера на Янислав Герчев при 60-килограмовите. Европейското първенство в София вече се превърна в най-успешното за България до момента в този спорт.


 


По пътя си до отличието Марк Христов записа три победи и едно поражение. Във втория кръг той спечели с "ипон" 19 секунди преди края срещу европейския шампион от 2020 година Виктор Стерпу (Молдова). След това българинът надделя над Бенджамин Аксус (Франция) със "златна точка" в 16-ата секунда на продължението.


 


На четвъртфиналите Христов победи Рустам Оруджов (Азербайджан), пети от Игрите в Токио и бронзов медалист от Евро 2020, с "ипон" 1:19 минути след началото на продължението.


 


На полуфиналите обаче българинът отстъпи с "вадзари" в 17-ата секунда на продължението пред друг представител на Азербайджан - Хидайет Хейдаров, европейски шампион за 2017 година и трети в световната ранглиста.


 


В последния ден на шампионата утре ще стартират още петима българи - Габриела Гигова (над 78 кг), Ивайло Иванов (90), Борис Георгиев и Костадин Цветанов (100) и Ивайло Димитров (над 100).




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни