Платил най-много

Свързани новини

14.09.2023 15:46

Манчестър Юнайтед е похарчил най-много пари за футболисти

Видян 2862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Манчестър Юнайтед е платил най-много пари за футболистите от настоящия си състав. Това показва проучване на Международния център за спортни изследвания (CIES). Юнайтед е начело в класацията с 1,150 млрд. евро. Вратарският пост коства на клуба 61 млн. евро, за защитници са дадени 383 млн., за халфове - 296 млн., а за нападатели - 411 млн.

Общо четири клуба са със състави, за които са похарчени над 1 млрд. евро. Челната тройка е съставена изцяло от английски клубове. Освен Юнайтед, в нея са още Челси, който има селекция за 1,134 млрд. евро и Манчестър Сити, за който състав са дадени 1,042 млрд. евро. ПСЖ е третият клуб, достигнал границата от 1 млрд.


Общо осем от клубовете в топ 10 са от английската Висша лига. В десетката влизат още Арсенал (836 млн.), Тотнъм (829 млн.), Ливърпул (770 млн.), Нюкасъл (661 млн.) и Уест Хем (505 млн.).


Освен ПСЖ, единственият друг клуб извън Англия, който е в топ 10, е Реал Мадрид, който е на осмо място със 708 млн., дадени за играчите от настоящия състав.


В топ 20 има само един клуб извън големите пет европейски шампионата - саудитският Ал Хилал, за чийто състав са похарчени 382 млн. евро след големите трансфери през това лято.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.