Българският първенец Лудогорец отстъпи с 0:2 на Балкани от Косово в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол

Свързани новини

12.07.2023 09:37

Лудогорец загуби от Балкани на старта на Шампионската лига

Видян 2327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският първенец Лудогорец отстъпи с 0:2 на Балкани от Косово в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол.

Балкани атакуваше по-опасно от Лудогорец през първото полувреме и косовският шампион дори отбеляза гол. В първата минута на добавеното време центриране в наказателното поле попадна на пътя на Меритон Кореница, който стреля по диагонал към долния ляв ъгъл на Серджио Падт. Топката рикошира от тялото на Марсел Хайстер и попадна в мрежата на българския шампион за 1:0.

Преди това Назми Грипши пропусна много добро положение за Балкани от близко разстояние, а Лудогорец изгуби Аслак Фон Витри заради контузия.

Балкани вкара втория си гол в 55-ата минута второто полувреме, когато защитата на разградчани допусна груба грешка. Чендрим Зюба бе оставен абсолютно непокрит на далечна греда при центриране на Кореница и стреля с глава между краката на Серджио Падт за 2:0 в полза на косоварите.

Следващото положение отново бе пред вратата на Лудогорец. В 62-та минута центриране в наказателното поле на Лудогорец отведе топката до краката на свободния Едвин Куч, но Падт излезе, скъси ъгъла и блокира удара на играча на домакините. Само четири минути по-късно влезелият на мястото на Витри - Пипа, центрира към Тисера, който обаче не успя да отправи удар. Секунди след това пък центриране на Кирил Десподов от ъглов удар попадна на главата на Педро Нареси, чийто изстрел с глава бе спасен от вратаря Енеа Количи.

След тези последователни атаки на Лудогорец, Балкани се прибра в защита и се бранеше почти с целия отбор. Българските шампиони пробиха линията в 84-та минута с доза импровизация от Клод Гонсалвеш, който получи топката на границата на наказателното поле и я чукна с едно докосване за нахлуващия зад отбраната Доминик Янков. Неговият удар обаче се отклони в страничната греда. Секунди по-късно пък стражът Количи отрази мощен шут на Кирил Десподов от воле, запазвайки суха мрежа в първия мач.

Реваншът на "Хювефарма Арена" е насрочен за 19 юли


Източник: БНР


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец