Ливърпул постигна най-голямата си победа в историята на дербитата с Манчестър Юнайтед, след като се наложи със 7:0 на своя стадион Анфийлд. Мърсисайдци унижиха своя голям съперник, като шест от попаденията паднаха през втората част

Свързани новини

06.03.2023 15:59

Ливърпул унизи Манчестър Юнайтед с разгром за историята

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ливърпул постигна най-голямата си победа в историята на дербитата с Манчестър Юнайтед, след като се наложи със 7:0 на своя стадион Анфийлд. Мърсисайдци унижиха своя голям съперник, като шест от попаденията паднаха през втората част. Червените подобриха предишното си върхово постижение - 7:1 от 1895 г.
Коди Гакпо (43' и 50'), Дарвин Нунес (47' и 75') и Мохамед Салах (66' и 83') се разписаха по два пъти. Един гол добави и Роберто Фирмино в 88-ата минута.


Това е трети случай от началото на сезона, в който тимът на Ерик Тен Хаг допуска четири или повече гола в мач от Висшата лига. През август червените дяволи отстъпиха с 0:4 срещу Брентфорд и през октомври с 3:6 срещу Манчестър Сити.


За Юнайтед това е изравнено най-голямо поражение в английския елит след влизо век - 0:7 от Блекбърн през 1926 г.
Ливърпул отправи осем точни удара в мача, като седем от тях се превърнаха в голове. Срещата беше белязана и от рекорд на Мохамед Салах, който вече има 129 гола във Висшата лига, изпреварвайки Роби Фаулър на върха в историята на клуба.
В класирането Ливърпул се изкачва до петото място с 42 точки, като е на седем зад червените дяволи, които са трети. Мърсисайдци са и само с 3 т. по-малко от четвъртия Тотнъм, като са изиграли мач по-малко и имат по-добра голова разлика.


„Нямам думи. Фантастичен, изключителен мач. Показахме футбол от най-висока класа срещу отбор, който се намира в много добра форма. Във футбола има и такива резултати. Това беше тласъкът, от който имахме нужда, за да тръгнем в правилната посока. Демонстрирахме какъв отбор можем и трябва да бъдем оттук нататък. Резултатът е истинска лудост и остава в историята. Не помня откога не съм виждал нещо подобно. Ще извлечем всички позитиви, които ни дава този мач“, заяви треньорът на Ливърпул Юрген Клоп.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак