Големите съперници от последните години в Премиър лийг – Ливърпул и Манчестър Сити, оправдаха всички очаквания и изиграха изключителен двубой на „Анфийлд“, но не успяха да се победят, след като завършиха 1:1 в суперсблъсъка от 28-ия кръг.

Свързани новини

11.03.2024 10:21

Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха в зрелищен мач

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големите съперници от последните години в Премиър лийг – Ливърпул и Манчестър Сити, оправдаха всички очаквания и изиграха изключителен двубой на „Анфийлд“, но не успяха да се победят, след като завършиха 1:1 в суперсблъсъка от 28-ия кръг. Този резултат остави на върха в класирането отбора на Арсенал, който изпреварва мърсисайдци само по голова разлика.

Шампионите са на третата позиция едва с точка по-малко. Двата отбора изиграха сравнително равностойно първо полувреме, в което Ман Сити взе аванс благодарение на много хитро изпълнен ъглов удар, след който Джон Стоунс се разписа в 23-тата минута. Алексис Мак Алистър изравни от дузпа в 50-ата минута, а през второто полувреме Ливърпул създаде много повече положения и доминираше по всеки показател, но Луис Диас пропусна три чудесни ситуации, а и Щефан Ортега, който замени Едерсон, направи няколко много добри спасявания.

„Гражданите“ обаче също можеха да стигнат до победата, но веднъж Келъхър спря Фоудън, в след това топката на два пъти срещаше гредите след рикошет в тялото на англичанина и след удар на Доку. В добавеното време мърсисайдци имаха сериозни претенции за втора дузпа за това, че Доку изрита в гърдите Мак Алистър, но сигнал не последва. В крайна сметка големите съперници не успяха да се победят в последния сблъсък в Премиър лийг между Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола.

Срещата бе 30-ата между двамата. Германецът все още има положителен баланс в общата статистика, тъй като има 12 победи срещу 11 за Гуардиола. Що се касае до сблъсъците във Висшата лига, испанецът обаче има предимство с 5:4 победи.

През ноември Манчестър Сити и Ливърпул също направиха 1:1 на Етихад, след като Ерлинг Холанд даде преднина на шампионите в 27-ата минута, а Трент Александър-Арнолд изравни в 80-ата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева