Свързани новини

13.05.2020 15:05

Лавина уби един от най-добрите италиански алпинисти

Видян 1592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

38-годишният Матео Бернаскони е бил пометен от лавина вчера в района на Канале дела Малгина, област Ломбардия. Инцидентът е станал, докато алпинистът се е спускал след скоростно изкачване на Пицо дел Диаволо - известен маршрут за ски алпинизъм. Тялото е било идентифицирано снощи от планински спасители, предаде БНР.



Матео Бернаскони е роден през 1982 г. в Комо, алпийски водач по професия, член на престижния катерачен клуб “Паяците от Леко". 

През 2006 г., заеднo с Ерве Бармас, Лоренцо Ланфранчи и Джовани Онгаро прокарва нов маршрут по северната стена на Сан Лоренцо в Патагония. През 2008 г. с Фабио Салини осъщестява първото италианско преминаване на класическия маршрут "Ragni" по западната стена на Серо Торе в Патагония. 

От 2010 до 2013 г. участва в три много тежки опита за изкачване на непристъпната западна стена на Торе Егер, осъществено през 2013 г. от приятелите му Матео дела Бордела и Лука Ширея. Тогава Бернаскони се връща в Италия заради работни ангажименти.

През 2017 г. той, Матео Дела Бордела и Дейвид Бачи преминават по нов маршрут източната стена на Серо Муралон в Патагония, а през февруари тази година с Матео Дела Бордела и Матео Паскуето прокарват нов маршрут по скалната игла Щандхарт в Патагония.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.