Свързани новини

08.03.2021 17:07

Барселона си избра нов-стар президент

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жоан Лапорта се завърна като президент на Барселона. Той спечели убедително изборите и ще управлява най-богатия футболен клуб в света с мандат до 2026 г. Адвокатът застава на поста отново след периода от 2003 до 2010 г.
Лапорта получи 54.28% от гласовете, като резултатът му е близо двойно по-голям спрямо втория - Виктор Фонт (29.99%), а Тони Фрейша остана с (8.58%).
До предсрочните избори се стигна след оставката на Хосеп Мария Бартомеу. Предишният президент на Барселона си тръгна от поста под огромен натиск в разгара на много скандали, разклатили клуба както в спортен, така и в управленски план. Неотдавна Бартомеу беше задържан от каталунската полиция като част от разследването на Барсагейт.
С гласовете на 30 184 членове на Барселона (т.нар. сосиос) Лапорта става 42-ят президент на клуба. Предизвикателствата пред него ще са много, но основното, което вълнува привържениците в краткосрочен план е свързано с Лионел Меси.
Аржентинският нападател беше в основата на напрежението срещу Бартомеу заради изявеното желание да си тръгне от Камп ноу без пари още миналото лято. Впоследствие Меси каза, че остава до края на този сезон и надеждите са, че Лапорта ще успее да го задържи.
"Днес се навършват 20 години от момента, в който едно момче - Лео Меси, дебютира (като играч в школата на клуба). Да го видя да гласува, да видя най-добрия играч в света как дойде да гласува заедно със сина си е израз на това, че обича Барса и че сме голямо семейство. Най-добрият в света обича Барса и се надявам да успеем да го вдъхновим да остане", заяви Лапорта.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак