Българският национален отбор по баскетбол започна със загуба участието си в европейските квалификации.

Свързани новини

23.02.2024 10:45

България започна със загуба от Швеция по пътя към Евробаскет 2025

Видян 2299 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският национален отбор по баскетбол започна със загуба участието си в европейските квалификации. Съставът, воден от Росен Барчовски отстъпи със 70:84 при гостуването на Швеция в Гьотеборг.

Срещата беше в група D от квалификациите за европейското първенство през 2025 г.

Решаващи се оказаха първата и последната четвърт, които шведите взеха съответно с 29:22 и 22:15. Във втората и третата имаше равенства - 21:21 и 12:12.

За България най-резултатен беше Коди Милър-Макинтайър с 21 точки, от които 17 през първото полувреме. Христо Захариев добави 18 т. За Швеция най-резултатен бе Мелвин Панцар с 16 точки.

“Независимо че ни надиграха, имахме ситуация при 7 т. разлика, но ние направихме елементарна грешка - кош и фаул за 10 т. разлика. Това бе важен момент - коментира селекционерът Росен Барчовски. Но има други неща, които са по-важни. С изключение на гардовата линия те ни превъзхождат ръстово и физически на всеки пост. Ние имаме две високи момчета, които отговарят на техните габарити, но ги няма и двамата. Играхме с две “четворки”, което е проблем. Нямаме едно отиграване отдолу под коша. Защитата ни се пропука. Сменяхме най-различни видове, но ни минаваха основно един на един. По някакъв начин се държахме, не беше голяма разлика. Това, за което съжалявам е, че не загубихме с по-малка разлика. Имаме проблем и в двете фази на играта. Ние смятаме, че играчите ни са годни и в добра форма, но те не са и не могат да играят по-агресивно и по-бързо. Това се отрази на всичко. Имаме само 10 асистенции. Те ни пазеха правилно, най-често със смени.

Снимка: fiba.basketball



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец