Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация

Свързани новини

14.11.2023 16:45

България – Унгария ще се играе в София, но без публика

Видян 2678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация срещу България ще се състои на стадион Васил Левски в четвъртък от 19:00 часа. От Унгарската централа обявиха в официалния си сайт, че са получили съобщение от УЕФА, с което са информирани, че срещата ще се играе в българската столица при закрити врати.


След това Българският футболен съюз потвърди новината. Първоначално по програма европейската квалификация между двата отбора бе насрочена за четвъртък на Националния стадион в София, но впоследствие двубоят бе преместен Христо Ботев в Пловдив при закрити врата с обяснението, че мачът е рисков и може да има безредици. В Пловдив отказаха да домакинстват, тъй като се извършват ремонтни дейности. Появи се вариант за стадиона в Кърджали, който обаче не отговаря на изискванията на УЕФА и така срещата се очаква да се завърне на първоначално планираното място в София.


“УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по желание на Българския футболен съюз, европейската квалификация в четвъртък ще се играе при закрити врати в София. Мачът започва в 18 часа унгарско време”, се казва в официалното съобщение от Унгарската федерация.


Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии,  и искаше, безуспешно, да премести двубоя от Националния стадион Васил Левски на Христо Ботев в Пловдив пред празни трибуни.


Футболната им асоциация отбелязва в изявлението си, че поведението на българската федерация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.


Не закъсня и реакцията на министъра на спорта Димитър Илиев:




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог