Лудогорец

Свързани новини

14.06.2023 15:37

€40М за 10 играчи, а ще има и още: Лудогорец

Видян 2684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лудогорец почти през всеки прозорец е активен на трансферния пазар. Клубът има финансовата възможност да вади сериозни суми за играчи. В последно време за почти всички новопристигнали в Разград са плащани пари, които останалите родни тимове не могат да си позволят.


Наред с това обаче Лудогорец умее да продава добре. И това го доказва не само преминаването на Игор Тиаго в Брюж – най-скъпият изходящ трансфер на български клуб. Досега рекордът на орлите се държеше от друг бразилец – Джонатан Кафу, пише Тема спорт. През лятото на 2017 година фланговият нападател премина в Бордо за 7 милиона евро.

Интересното е, че Лудогорец умее да прибира добри пари не само офанзивни играчи. Под №3 в списъка на най-скъпите сделки е бекът Жуниор Кайсара, който също е бразилец.  Левият защитник пристига в Лудогорец през 2012 година, закупен срещу едва 400 000 евро от португалския Жил Висенте. Бразилецът показа отлична скорост и издръжливост, а включванията му в атака най-често водеха до голови пасове. След като триумфира три пъти като шампион на България и участва в две европейски кампании в групите на Лига Европа и Шампионската лига, през лятото на 2015-а Кайсара бе продаден на германския Шалке 04 за сумата от 4.5 милиона евро. След това германците го трансферираха в турския Башакшехир, което вкара още пари в касата на орлите.

През 2017-а пък клубът прати в италианския Аталанта аржентинският централен защитник Хосе Луис Паломино. Цената му бе 4 милиона евро. Интересното е, че бранителят бе взет като свободен агент, след като преди това носи екипа на френския Метц. За орлите изигра общо 40 мача във всички турнири и вкара 3 гола. Паломино, както и Кайсара и Кафу бяха открития на бившия шеф в клуба Методи Томанов.

Е, разградчани имаха и пропуски на трансферния пазар. През сезон 2013/14 под ръководството на Стойчо Стоев тимът направи сериозен рейд в Лига Европа. Разградчани минаха на парад през груповата фаза срещу ПСВ Айндховен (2:0, 2:0), Динамо Загреб (3:0, 2:1) и Черноморец Одеса (1:0, 1:1). След това на 1/16-финалите бе повален италианския Лацио (1:0, 3:3), преди да дойде отпадането от Валенсия (0:3, 0:1). След края на есенния полусезон босът на клуба Кирил Домусчиев бе сложил цена от 5 милиона евро на голмайстора на тима Роман Безяк. Словенският таран обаче се разписа и в драматичния реванш срещу римските вълци (б.а. – 3:3 на „Васил Левски“), с което попаденията му в Лига Европа станаха 6. Веднага след двубоя Домусчиев в емоционален коментар заяви, че Безяк вече струва 10 милиона евро. За него бе отхвърлено предложение от 3 милиона евро от английския Уест Бромич. Сметките на разградчани обаче не излязоха и вместо да приберат солидна трансферна сума за централния нападател, те го изпуснаха без пари в хърватския Риека през лятото на 2015 година.

Не бива да забравяме, че това лято освен Тиаго, може да бъдат продадени крилата Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. От тях също се чакат сериозни постъпления.

ТОП 10 НА ИЗХОДЯЩИТЕ СДЕЛКИ НА ЛУДОГОРЕЦ

Игор ТИАГО
(7.5 милиона евро, Брюж)

Джонатан КАФУ
(7 милиона евро, Бордо)

Жуниор КАЙСАРА
(4.5 милиона евро, Шалке 04)

Хосе ПАЛОМИНО
(4 милиона евро, Аталанта)

Върджил МИСИДЖАН
(3 милиона евро, Нюрнберг)

Игор ПЛАСТУН
(3 милиона евро, Гент)

Алекс САНТАНА
(2.5 милиона евро, Атлетико Паранаензе)

КАУЛИ
(2.3 милиона евро, Баийя)

Пиерос СОТИРИУ
(2 милиона евро, Санфрече Хирошима)

Кристиян КАХЛИНА
(1.1 милиона евро, Шарлът)

Обща сума: 36,9 млн. евро


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог