"Надявам се, че това ще насърчи хората да не спират, преди да достигнат потенциала си", каза тя пред репортери, след като спечели титлата. "И се надявам, че ще се издигне в други области, не само в спорта, но и в други области на живота, като работа и професионална кариера. "

Свързани новини

24.03.2024 10:03

40-годишна стана най-възрастната жена, спечелила Световно първенство по фигурно пързаляне

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очукана от контузии и изгорена от изискванията на своя спорт, Деана Стелато-Дудек се пенсионира през 2001 г. – преди дори да се родят много от днешните елитни фигуристи.

Но тази седмица Стелато-Дудек постигна немислимото. С партньора си Максим Дюшан 40-годишната бивша пенсионерка победи спортисти на по-малко от половината от възрастта си и стана най-възрастната жена, печелила световно първенство по фигурно пързаляне.

Още по-забележително е, че тя го направи в състезанието по двойки - известна опасна дисциплина, в която най-добрите жени са хвърлени през леда, вдигани над главите на партньорите си с една ръка и изхвърляни повече от 3 метра във въздуха - всичко това, докато се въртят няколко пъти.


Стелато-Дудек заяви, че се надява историческата победа да вдъхнови всички, дори не-скейтърите, които може да си помислят, че е твърде късно да преследват и постигат целите си.

"Надявам се, че това ще насърчи хората да не спират, преди да достигнат потенциала си", каза тя пред репортери, след като спечели титлата. "И се надявам, че ще се издигне в други области, не само в спорта, но и в други области на живота, като работа и професионална кариера", предаде CNN.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева