Във втория сет Марожан продължи да държи инициативата и отново стигна първи до пробив

Свързани новини

16.05.2023 16:11

№135 в света отстрани Карлос Алкарас

Видян 1856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като в мач от третия кръг победи с 6:4, 7:6(4) поставения под номер 2 в схемата Карлос Алкарас от Испания. 23-годишният Марожан, който заема 135-о място в световната ранглиста и до началото на надпреварата в италианската столица нямаше победа в основната схема на турнир на АТП, изигра почти безгрешен двубой и надигра напълно именития си опонент.


Още в първия гейм на мача Марожан трябваше да спасява точка за пробив, но това се оказа единственият брейкбол, който се откри пред Алкарас почти до самия край на мача. Унгарецът доминираше напълно играта от основната линия и успя да реализира пробив в първия сет за 3:1 гейма, който му осигури и спечелването на откриващата част.


Във втория сет Марожан продължи да държи инициативата и отново стигна първи до пробив. Това стана в седмия гейм, за да поведе с 4:3. Тук обаче липсата на опит у Марожан си пролича и Алкарас, който от новата седмица ще изпревари Новак Джокович на върха в световната ранглиста, веднага върна пробива. Испанецът обаче не успя да използва инерцията, за да реализира втори пробив и така се стигна до тайбрек. В него Алкарас поведе с 4:1 точки, но в този момент Марожан отново се върна към най-добрата си игра и с шест поредни точки спечели тайбрека със 7:4, а с това и мача.


На осминафиналите на турнира унгарският квалификант ще срещне хърватина Борна Чорич, който се наложи над испанеца Роберт Карбайес Баена със 7:6(3), 6:1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион