16.06.2022 13:06

Вдъхновенията на Артиста със специално представяне

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Вдъхновенията на Артиста“ е едно вълнуващо пътуване из мистичните светове на миналото, настоящето и бъдещето. В дебютния си сборник с разкази Дамян Рейнов преминава отвъд пределите на времето и въображението, използвайки умело различни жанрове и препратки към любими автори, творби и герои. Несъмнено излиза на сцената като звезда и обещава незабравим спектакъл. На 17 юни сборникът с разкази ще бъде представен в Пловдив в рамките на фестивала „Пловдив чете“.


 


В петък от 18:00 часа в Литературен кът към Алея на книгата авторът ще разкаже повече за вдъхновението, което го води и за разнообразните послания, преплетени в разказите му. „Затворих книгата и я оставих на бюрото. Беше том с произведения на Едгар Алън По. Този път бях наистина впечатлен. След стотиците книги, минали през ръцете ми, тази беше от малкото, които бяха на границата с гениалността. Погледнах часовника си – два след полунощ. Време за ревю. Това вероятно щеше да е най-трудното ревю, което някога съм писал -“ Из „Вдъхновенията на Артиста“. Роден през 1981 г. в град Габрово. Завършил актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – гр. София.


 


В момента живее в гр. Пловдив, където работи като актьор, режисьор и драматург. Дамян Д. Рейнов е писателският псевдоним, под който публикува творбите си. По професия е театрален актьор и режисьор и след като писането е различен вид изкуство, е решил да не подписва творбите си с истинското си име, а под псевдоним. Дамян Д. Рейнов е нещо като второто му, писателско алтерего. Нещо като Ричард Бакман за Стивън Кинг, Джорд Оруел за Ерик Артър Блеър или Чудомир за Димитър Чорбаджийски.


 


Преди да се захване с писане на проза, пише предимно драматургия. Писането за него не е професия, а просто поредният начин да се изразява, да споделя темите, които го вълнуват и да разказва историите, които изплуват в съзнанието му. От 2016 г. е член на Клуб на писателите на хорър „Lazarus“. Пише главно в жанровете мистерия, хорър, психотрилър, апокалиптична и постапокалиптична фантастика, антиутопия, комедия, фентъзи. Обича да пиша истории с неочакван край, истории с послание, истории които те карат да се замислиш върху теми, които би трябвало да вълнуват всеки човек. В произведенията си разглежда теми като: страха, неизвестното бъдеще, силата на въображението и т.н.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни