Лео ди Каприо и Джордж

Свързани новини

08.06.2023 11:00

Лео ди Каприо има баща с луда история

Видян 2642 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През десетилетната си филмова кариера Леонардо ди Каприо е разказвал много диви истории на големия екран, но се оказва, че един от най-завладяващите персонажи, които са се изпречвали на пътя на носителя на "Оскар", може да бъде открит точно у дома.

Защото, макар 48-годишният Лео да е спечелил много похвали от критиката през годините за превъплъщенията си в различни образи - от истински мошеник от Уолстрийт до Шекспировия Ромео, има една много интригуваща история, която все още не е разказал - тази на собствения му баща Джордж.

Вчера актьорът от "Титаник" беше забелязан да излиза за вечеря в Лондон, където към него се присъединиха 79-годишният му баща и мащехата му Пеги.



Това беше много кратък поглед към известния личен живот на Лео - и докато триото влизаше заедно в ексклузивното заведение Chiltern Firehouse, той даде представа за много близките му отношения с баща му, който се разделя с майката на Лео малко след раждането му.


В ранните години от детството на Лео Джордж си намира работа като монтажник на азбестови и огнеупорни покриви, преди да започне самостоятелна дейност и да стартира бизнес с водни легла, наречен Foggy Bottom.



Родителите на Лео се преместват в Лос Анджелис по времето, когато Калифорния е смятана за страната на възможностите и слънцето, но реалността не е толкова розова.

Джордж се изявява и като една от водещите фигури на ъндърграунд сцената на комиксите като писател, редактор и разпространител - преди да напътства сина си Лео в началото на екранната му кариера.

И сякаш това не е достатъчно, наскоро той направи своя филмов дебют в комедията на Пол Томас Андерсън "Licorice Pizza" от 70-те години на миналия век през 2021 г.

Тук FEMAIL разкри възходите и паденията в разнообразната история на самия Джордж Ди Каприо.


Джордж се запознава с майката на Лео - Ирмелин, през 1963 г., докато тя учи за юридически секретар в City College в Ню Йорк.

Той, от друга страна, бил дългокос битник, който се забавлявал с хора като поета Алън Гинсбърг и членовете на рок групата The Velvet Underground.

Двойката се омъжва няколко години по-късно и се премества в Лос Анджелис по времето, когато Калифорния е възприемана като страната на възможностите и слънцето.

Реалността обаче не е толкова розова.
Ирмелин наистина става юридически секретар, но Джордж си намира работа като монтажник на азбестови и огнеупорни покриви.

Творецът, който е внук на неаполитански имигрант, чистач на улици, станал брокер на недвижими имоти, в свободното си време разпространява комикси и алтернативна литература.

Въпреки това нито един от двамата не получава добро заплащане и могат да си позволят само наем в един от най-бедните квартали на Холивуд.

През 1974 г., когато Ирмелин забременява, двойката вече се разделя, но преди раждането на единственото им дете се впуска в последно приключение заедно - пътуване до Флоренция.

Там, в галерия "Уфици", Ирмелин се спира, за да се полюбува на картина на Леонардо да Винчи, и след като усеща как бебето ѝ рита в нея, му избира име.

Обратно в Холивуд Джордж и Ирмелин се разделят, но решават да наемат съседни бунгала с обща градина, за да могат да отглеждат сина си заедно.

Ди Каприо, който прекарва лятната си ваканция при баба си и дядо си в Германия, след като те се връщат там през 1983 г., изглежда е останал невъзмутим от необичайното решение на родителите си, като в едно интервю за списание твърди, че "това никога не ме е притеснявало".

Творецът се превръща в една от водещите фигури на ъндърграунд сцената на комиксите, преди да се насочи към други медийни форми

В свободното си време Джордж се занимава с комикси, като в началото на 70-те години издателският му псевдоним е "Half-A** Press".

Но той бързо си изгражда име в бранша.

Става една от водещите фигури на Западното крайбрежие в ъндърграунд сцената през 70-те и началото на 80-те години на ХХ век.

Джордж действа като писател, редактор и разпространител, като историите му се появяват в издания като Forbidden Planet, Slow Death и Cocaine Comix.

Най-разпознаваемото му произведение вероятно са двата му броя на "Greaser Comics" - описани като "непочтителни, девиантни, насилствени и политически некоректни" от Underground Comix Collection.

Първият е създаден заедно с писателя за възрастни Ричард Джакома, а вторият - с художника Джим Джейнс.

Говорейки за любовта на баща си към комиксите, Лео казва, че често го е водил в магазините за комикси.


Източник: dailymail.co.uk



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни