Естрадната легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан олекнаха с половин милион, след като съдът прекрати заведено от тях дело за измама

Свързани новини

11.07.2023 16:50

Измамиха Богдана с 515К, съдът покри аферата по давност

Видян 2556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Естрадната легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан олекнаха с половин милион, след като съдът прекрати заведено от тях дело за измама.

Според певицата и нейния мъж те са били заблуждавани в продължение на 8 години от Златка и Атанас Миткови, че ще станат собственици на хотел „Зефир“ в курорта „Слънчев бряг“. Съдът оневинява семейство Миткови на първите две инстанции, а във вторник ВКС прекрати делото заради изтекла давност, пише Телеграф.

Карадочева и съпругът й твърдят, че са завлечени от Златка Миткова и Атанас Митков с 514 720 лева. Тричленен състав на ВКС обаче прие жалбата им за неоснователна, тъй като от нейното подаване е минал голям период от време.

Забавянето на производството се дължи не само заради здравословното състояние на един от подсъдимите, но също така и поради късното внасяне на обвинението за разглеждане в съдебно производство, както и заради пропуск на съдебния състав на Софийския градски съд.

Установено е, че подсъдимите са били предадени на съд за престъпление, извършено в периода от месец юли 1999 г. до 2007 г., като давностния срок по наказателно преследване започва да тече от датата на извършване на престъплението, а при продължаваните престъпления – от датата на последното включено в него деяние, отбелязват магистратите.

В заключение съдиите посочват, че делото е приключило с изтичане на 15 години от извършване на престъплението и последващите действия на Златка и Атанас Миткови.

„Следователно към 31.12.2022 г. срокът на давността за наказателно преследване е изтекъл, поради което, при изричното искане на подсъдимите за прекратяването на наказателното производство, по-нататъшното му разглеждане и решаване е недопустимо“, категорични са върховните съдии.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак