Васил с премиера

Свързани новини

27.10.2023 13:31

Испанo-българският филм Васил с онлайн премиера

Видян 2341 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът „Васил“, с участието на Иван Бърнев в главната роля, е изцяло на испански език и постигна невероятен успех както в киносалоните у нас, така и зад граница. Копродукцията обра овациите на редица филмови фестивали в Европа, а от 27 октомври ще бъде достъпен и онлайн от територията на България, в платформата Neterra.TV+. Васил (Иван Бърнев) е умен и чаровен български емигрант, първокласен играч на бридж и шах, но живее по улиците на Валенсия. Алфредо (Карра Елехалде) го подслонява в дома си за известно време за изумление на дъщеря си Луиза (Алехандра Хименес). Васил и Алфредо нямат нищо общо по между си, освен страстта си към шаха.


Въпреки различията им, Алфредо постепенно осъзнава, че Васил завинаги е променил живота му. На Иван Бърнев партнират цяла плеяда кинозвезди от Испания като Сузи Санчес, известна от филмите на Алмодовар, любимката на Антонио Бандерас - Александра Хименес и Карра Елехалде, участвал в най-касовия досега испански филм “Испанска афера”.


Определен от испанскaта преса като комедия, „Васил“ привлече огромно внимание с удивителния тандем между испанския актьор Карра Елехалде и българската кино и театрална звезда Иван Бърнев. Двамата получиха наградата за най-добър актьор на фестивала във Валядолид, което е изключително престижно отличие. Последваха 6 награди Берланга в категории: най-добър филм, режисьор, сценарий, оригинална музика, звук, най-добра поддържаща роля, връчени от Валенсианската аудио визуална академия. Филмът бе с две номинации - за най-добра комедия и най-добър актьор, на наградите ФЕРОЗ, еквивалентът на Златен Глобус в Испания. А Авелина Прат бе номинирана за наградата Гауди в категория за нов режисьор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак