30 години най-значимо арт събитие

Свързани новини

05.09.2023 10:53

Гледаме онлайн филми от фестивала Любовта е лудост

Видян 2409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният филмов фестивал Любовта е лудост вече 30 години е едно от най-значимите арт събития не само за светска Варна, но и за живота на европейската киноиндустрия.


Всяка година фестивалът представя над 90 игрални филма от българската и световната филмова листа. През 2023 година за първи път зрителите в цялата страна ще могат да му се насладят и онлайн, от дома си или директно от лятната си почивка. 24 от най-добрите филми ще бъдат и онлайн - в платформата Neterra.TV+, без необходимост от абонамент.


Сред филмите акценти се открояват испанския „На ръба“ с участието на Пенелопе Круз. Филмът е посветен на семейството, любовта и солидарността. 24 часа от живота на трима различни герои ще променят съдбите им завинаги.


В селекцията както на физическото, така и на онлайн изданието се отличава и „Бадемът и морското конче“ - забавна, покъртителна и затрогваща история за хора, претърпели мозъчни травми, и как това влияе на живота и отношенията им с най-близките.


Сред онлайн програмата е и филмът на Кшищтоф Зануси, с награди и номинации от редица фестивали през 2022 г. е „Перфектното число“. Филмът проследява пътя на младия математик Давид, който се посвещава на изследването на простите числа, жертвайки напълно личния си живот. 


Акцент в онлайн селекцията е и копродукцията между Италия, Чехия и Словакия „Терезин“ – разказ за историята на италианския кларнетист Антонио и чехословашката цигуларка Мартина, които се влюбват по време на Втората световна война в Прага. Малко след това те са депортирани в концентрационния лагер Терезин, където тяхната любовна история се преплита с невероятните съдби на много еврейски творци и интелектуалци от Централна Европа.


Музикалната комедия от Аржентина и Испания „Нека танцът да започне“, която разказва за Карлос и Маргарита - най-известната танго двойка в света преди 30 години. Сега Карлос живее в Мадрид, наслаждавайки се на втората възможност, която животът му предоставя, а Маргарита живее в Буенос Айрес, потънала в самота и забрава. Неочаквано събитие ще принуди двойката да се събере отново и да започне пътешествие по пътищата на Аржентина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева