БНР намалява цените на билетите за концертите на Симфоничния си оркестър

Свързани новини

31.01.2024 13:54

БНР намалява цените на билетите за концертите на Симфоничния си оркестър

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Мащабна кампания за разширяване на достъпа до качествена музика започва Българското национално радио. Цените на билетите за концертите на Симфоничния оркестър стават символични до края на сезона, а програмата на всеки концерт включва произведение от български композитор.

                „Обществената функция на БНР изисква да се популяризира българската култура и да се разширява достъпът на аудиторията до световната музикална съкровищница. Радиосимфониците брилянтно се справят с тази задача, като предлагат на публиката изпълнения на качествена българска музика и показват съизмеримостта й със световните шедьоври,“ каза генералният директор на БНР Милен Митев.

                „Симфоничният оркестър на БНР с много грижа протяга ръка и към млади, и към утвърдени наши композитори и ежеседмично попълва фонда с нови записи на техни творби, които звучат в ефира. Искаме да дадем възможност на хората, които обичат класическата музика, да я преживеят и на живо с един оркестър на европейско ниво. Намаляването на цените на билетите за концертите на Радиосимфониците е част от  мащабната кампания за популяризиране на качествената музика и разширяване на достъпа до нея в навечерието на 90-годишнината на Радиото,“ посочи Марио Ангелов, директор на „Музикална продукция и състави“ на БНР.

Маестро Константин Илиевски ще дирижира следващия концерт на Радиосимфониците на 2 февруари, петък, в зала „България“. Радиооркестърът ще почете 120-годишнината от рождението на Любомир Пипков с изпълнение на неговия Концерт за кларинет и камерен оркестър, солист ще е Данчо Радевски. Програмата включва още Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“ от Пол Дюка и „Фантастична симфония“ от Хектор Берлиоз.

Цените на билетите за концертите на Радиосимфониците до края на сезона ще са на цени от 10 до 20 лв., входът е свободен за ученици и студенти от музикалните специалности.




 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак