Свързани новини

24.05.2015 17:05

Жители на Гърмен и Марчево се вдигнаха на бунт срещу ромския тормоз

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жителите на благоевградските села Гърмен и Марчево протестираха срещу постоянния ромски тормоз, който им е оказван от малцинството, живеещо на границата между двете населени места. Броят на недоволната тлпа надхвърляше 500 души. В епицентъра на събитието бяха изпратени полицейски екипи, подкрепени от жандармерията, които да запушат входа и изхода на циганската махала, за да бъдат предотвратени физическите сблъсъци. Пътят между Огняново и Гърмен пък беше блокиран до 15ч. вчера, когато   блокадата се вдигна. Следващите протестни действия ще бъдат днес от 10 ч. Тогава се очаква среща между гражданите и областния управител.

Ескалацията на напрежението започна в събота, след като няколко мъже помолили група цигани да намалят музиката, с която се веселили. Вместо това, ромите подивели. Събрали се около 50 души с колове и брадви и нападнали мъжете. В резултат ядосани 200 жители на Марчево и Гърмен обградили махалата и последвал ожесточен сблъсък. При боя лошо са пострадали 3-а души, 9 са арестуваните. 

Вчера на обяд стана ясно, че в подкрепа на малцинството в Гърмен били изпратени няколко микробуса с цигани. Опитът им да пробият вътре в махалата обаче бе неуспешен.

Жителите са недоволно от това, че махалата се разраства незаконно и в нея идват да живеят роми от цялата страна, а кражбите и тормозът върху българското население се превърнали в ежедневие. 

Най-големият куриоз обаче е статистиката на полицията, която сочи, че в района престъпността е почити нулева. На това жителите на селата се изсмяха бурно и коментираха, че няма необрана къща в последно време. 

Протестиращите, начело с кмета на Гърмен, настояваха да бъде решен проблемът с нелегалните постройки и да бъде спряно разрастването на квартала. Те заплашиха, че ако не бъдат уважени исканията им ще прибегнат към други прояви на гражданско неподчинение.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец