Свързани новини

12.03.2020 14:50

Затвориха 28 обекта на Илиянци

Видян 1275 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   По препоръка на РЗИ затварят 28 обекта в стоковия базар Илиянци в София. Това стана след масовите проверки на държавните органи. Акцията започна часове след нареждането на главния прокурор Иван Гешев.


Служители от инспекцията по труда са издали две предписания и пет акта за установени административни нарушения за лица, работещи без трудови договори. Това са само част от данните след проверка на базара, съобщава МВР.


От НАП са съставени 11 акта за различни нарушения и тези обекти са запечатани. 9 са съставените актове от служители на пожарната. Икономическа полиция е образувала едно дело.


Проверени са били общо 31 обекта. 


Oт рано сутринта вчера полицаи и служители на Националната агенция по приходите, Агенция Митници и Районната здравна инспекция в София блокираха всички входове на базара.


Органите на реда, бяха екипирани с маски и ръкавици, проверяваха всеки, който иска да влезе в базара. Допускани бяха само продавачите.


Полицаи проверяваха документите на хората, които работят в базара, преди да ги пуснат.


Експерти от РЗИ със специални облекла пък проверяваха здравния им статус.


"Искат здравни книжки, трудов договор и това е. Никой не ни е предупредил да ги носим", каза продавачка.


Проверяват се възможни източници на зараза в района, но също и произхода на стоките, както и за платени акцизи. На най-голямата борса в столицата работят около 1500 души. Една трета от тях - китайци.


В сряда главният прокурор Иван Гешев изиска от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев информация за здравния контрол на базар Илиянци във връзка с коронавируса.


Това стана след като беше обявено, че източник на заболяването на двамата съпрузи в Пирогов с положителни проби, може да е пребивавал в района на стоковия базар. След новината много павилиони в базара затвориха.


Синът на заразеното семейство е на 48-години и работи на жп гара Илиянци. Той е бил дежурен в неделя, а неговата проба е отрицателна.


Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец