Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев помага на партията Български възход.

Свързани новини

27.02.2023 09:23

Защо Велико Желев - Дубайски помага на Бг Възход и как парите разделиха Ст. Янев и Р. Петков предизборно

Видян 7116 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев помага на партията Български възход. Източниците и условията за финансирането на коалицията на експремиера Стефан Янев с Румен Петков са станали ябълката на раздора между досегашните съратници, така че АБВ се раздели с генерала и се присъедини към Мая Манолова в Левицата, ако се вярва на наблюдатели по коридорите на властта.


Разбира се, Велико Желев, чието име беше свързано от Бойко Рашков като вътрешен министър на Промяната с прехвърляне на 21 млн. лв. в имоти в Дубай, далеч не е единственият помагач на БВ. За другите знакови олигарси ще пишем допълнително в следващи броеве, за да бъдете наясно кой с кого е свързан от политиците, борещи се за нашите гласове.


Остава загадка как, след като беше напуснат от Ст. Янев, кабинетът Петков – Нинова даде именно на Хидрострой на Велико Желев поръчката за 360 000 000 лв. за строеж на тунел под Шипка. Понеже не е тайна, че бизнесменът е любимец на Статуквото и то още от царско време – коалицията НДСВ – ДПС, при която е шеф на Агенция Пътна инфраструктура. После при Тройната коалиция е съветник на прочулия се покрай корупционния скандал с пътно строителство Батко и Братко член на Ниновото актуално ръководство на БСП и тогавашен ресорен министър Асен Гагаузов.


Веднага, след като напуска държавната работа, Желев подкарва Макларън за 360 000 евро – някои казват, че бил автомобилът на Румен Гайтански – Вълка, а за 19-ия рожден ден на сина си му подарява Ламборгини за още толкова.


От правителството на ГЕРБ, Да, България и ДСБ – последните две днес са част от коалицията на Доброто с ПП, Хидрострой на Желев и погълнатата от нея Водстрой регистрират само за първата година и половина мандат 156 231 000 лв. държавни поръчки. В зората на това управление шеф на Хидрострой е общинският съветник Н. Пашов. Баща му Купен Пашов е дългогодишен важен служител на общинската администрация в мандатите на Кирил Йорданов, избран като червен кмет.


В морската столица култов от многото проекти на Хидрострой – общо за стотици милиони лева - е булевард Васил Левски, който не само струваше 46 млн. лв. на километър, не само беше изпълнен с 9 месеца закъснение от срока по договор, не само беше така уникално проектиран и реализиран, че мина през трибуните на стадион, но и пропадна ден след пускането си, а после отново.


Закъсненията и некачествената работа, която неведнъж сме описвали и сме показвали със снимки бяха характерни и при огромния проект в София на Желев – реконструкцията на Петицата и ул. Алабин, едва приключила неотдавна, заради което той беше глобен с 1 милион лева от кмета Фандъкова.


Името на Желев нашумя покрай купуването от вдовицата на милиардера Емил Кюлев на най-красивата сграда на жълтите павета – централата на ДЗИ на бул. Цар Освободител в сърцето на София, част от архитектурния комплекс на зала България и едноименния гранд-хотел. Тя му беше продадена за 10,85 млн. евро с ДДС, малко над застрахователната й стойност.



Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 новите менте герои 27.02.2023 10:46

    Велико може и да е помагал до сега, но вече е в списк със санкции и са нужни спешно нови спонсори. Ех, натовец Янев, голям мерзавец и лъжец излезе и ти!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните