След като БСП издигна човек с прякор Бебето за водач на листата си в Пловдив за изборите на 2 април, а именно той е прононсираният местен враг на Гергов (в стила на Нинова да не си цапа ръцете, който използва при саморазправа и с други опоненти), този път няма да е учудващо с подкрепата на милионера Български възход да изпревари червените.

Свързани новини

27.02.2023 14:30

Георги Гергов и Благо Солов помагат на БГ Възход в Пловдив и Пазарджик

Видян 2903 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължаваме разказа за помагащите на БГ Възход мултимилионери, започнат с варненския титан Велико Желев от Хидрострой. Последните скандали около Пловдивския панаир и Георги Гергов вкараха в странна медийна барикада БСП и ДБ. Забавното е, че той прави големите си пари по времето на Костов като премиер и Менда Стоянова като данъчен шеф в града под тепетата, когато и всички други днешни местни олигарси стават мултимилионери, а ДДС е мираж. После Панаирът му е продаден като мажоритар, въпреки че е в забранителния списък за приватизация на държавни дружества, от Корнелия Нинова като зам.-министър на икономиката при Тройната коалиция, където министър е попадналият в Магнитски днешен член на НС на БСП Румен Овчаров.


Нинова оглавява и борда на Панаира в онези години на Тройната коалиция, по което време идва и предизвикалият международен скандал и разследвания Случай Хохегер. За този казус депутати от специалната анкетна комисия на Народното събрание по него се твърдят, че ако някой магистрат почне да го разплита, председателката на НС на БСП ще си има много сериозно юридически предизвикателства, да не кажем - проблеми.


След като БСП издигна човек с прякор Бебето за водач на листата си в Пловдив за изборите на 2 април, а именно той е прононсираният местен враг на Гергов (в стила на Нинова да не си цапа ръцете, който използва при саморазправа и с други опоненти), този път няма да е учудващо с подкрепата на милионера Български възход да изпревари червените.


Напомняме, че на миналите избори на 2 октомври БСП изкара срамно ниските 8,29%, като БГ Възход с подкрепата на Гергов остана на по-малко от два процента зад нея – 6,41%. Хем водена от зам.-председателя Кристиян Вигенин, който сега е пратен пожарно да спасява поне 1 мандат във В. Търново.


 Този път Столетницата, оглавена от Бебето,  като нищо ще остане и след бебешката по възраст партия на Янев. БСП пак излиза с далия диплома за магистър на дъщеря си, която не е дори бакалавър друг соцкандидат и ред звезди от същия калибър.


В съседната област Пазарджик, която също дава много мандати за парламента, Български възход е подкрепян от друга досегашна соцлегенда – Благо Солов.


На последните избори за кмет той изкара 21,2% като кандидат за областния град на БСП и коалиция.


На вота за парламент, вече като водач на листата на БГ Възход за цялата област, собственикът на национално известните мебелни къщи Явор събра 4,89%, което е повече от прага за влизане в парламента от 4 на сто. Но така и не успя да вземе депутатско място, заради въртележката на мандатите.


Освен проруски мултимилионери, и компания с решаващо американско участие помага на БГ Възход. Има време, ще пишем и за нея.


 Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Пз 28.02.2023 08:11

    Тошко Кокаина скоро ще е минало в Пз..

  • 002 Anonimen 27.02.2023 21:48

    Само мно-О-ого прост сиган, срещу добро заплащане, може да гласува за което и да е ОПГ. Добро, добро - колко да е добро? Две кила свинска сланина, два буркана лютеница и едно шише ракия. Ще ви стигнат до следващите избори.

  • 001 хитрата сврака сдвата крака 27.02.2023 15:24

    Като се има пред вид, че олигархът Вичо вече е в разни забранителни списъци, да се надяваме, че и на Гергов му идва времето

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец