Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев помага на партията Български възход.

Свързани новини

27.02.2023 09:23

Защо Велико Желев - Дубайски помага на Бг Възход и как парите разделиха Ст. Янев и Р. Петков предизборно

Видян 7108 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев помага на партията Български възход. Източниците и условията за финансирането на коалицията на експремиера Стефан Янев с Румен Петков са станали ябълката на раздора между досегашните съратници, така че АБВ се раздели с генерала и се присъедини към Мая Манолова в Левицата, ако се вярва на наблюдатели по коридорите на властта.


Разбира се, Велико Желев, чието име беше свързано от Бойко Рашков като вътрешен министър на Промяната с прехвърляне на 21 млн. лв. в имоти в Дубай, далеч не е единственият помагач на БВ. За другите знакови олигарси ще пишем допълнително в следващи броеве, за да бъдете наясно кой с кого е свързан от политиците, борещи се за нашите гласове.


Остава загадка как, след като беше напуснат от Ст. Янев, кабинетът Петков – Нинова даде именно на Хидрострой на Велико Желев поръчката за 360 000 000 лв. за строеж на тунел под Шипка. Понеже не е тайна, че бизнесменът е любимец на Статуквото и то още от царско време – коалицията НДСВ – ДПС, при която е шеф на Агенция Пътна инфраструктура. После при Тройната коалиция е съветник на прочулия се покрай корупционния скандал с пътно строителство Батко и Братко член на Ниновото актуално ръководство на БСП и тогавашен ресорен министър Асен Гагаузов.


Веднага, след като напуска държавната работа, Желев подкарва Макларън за 360 000 евро – някои казват, че бил автомобилът на Румен Гайтански – Вълка, а за 19-ия рожден ден на сина си му подарява Ламборгини за още толкова.


От правителството на ГЕРБ, Да, България и ДСБ – последните две днес са част от коалицията на Доброто с ПП, Хидрострой на Желев и погълнатата от нея Водстрой регистрират само за първата година и половина мандат 156 231 000 лв. държавни поръчки. В зората на това управление шеф на Хидрострой е общинският съветник Н. Пашов. Баща му Купен Пашов е дългогодишен важен служител на общинската администрация в мандатите на Кирил Йорданов, избран като червен кмет.


В морската столица култов от многото проекти на Хидрострой – общо за стотици милиони лева - е булевард Васил Левски, който не само струваше 46 млн. лв. на километър, не само беше изпълнен с 9 месеца закъснение от срока по договор, не само беше така уникално проектиран и реализиран, че мина през трибуните на стадион, но и пропадна ден след пускането си, а после отново.


Закъсненията и некачествената работа, която неведнъж сме описвали и сме показвали със снимки бяха характерни и при огромния проект в София на Желев – реконструкцията на Петицата и ул. Алабин, едва приключила неотдавна, заради което той беше глобен с 1 милион лева от кмета Фандъкова.


Името на Желев нашумя покрай купуването от вдовицата на милиардера Емил Кюлев на най-красивата сграда на жълтите павета – централата на ДЗИ на бул. Цар Освободител в сърцето на София, част от архитектурния комплекс на зала България и едноименния гранд-хотел. Тя му беше продадена за 10,85 млн. евро с ДДС, малко над застрахователната й стойност.



Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 новите менте герои 27.02.2023 10:46

    Велико може и да е помагал до сега, но вече е в списк със санкции и са нужни спешно нови спонсори. Ех, натовец Янев, голям мерзавец и лъжец излезе и ти!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.