Ще бъде организиран статичен показ на МиГ-29 и Eurofighter EF-2000 Typhoon II

Свързани новини

16.02.2022 15:46

Започва съвместната охрана с испански ВВС на въздушното ни пространство

Видян 1384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С официална церемония в четвъртък започва изпълнението на съвместни задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) от българските и испанските ВВС. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.


 


На събитието, което ще се състои в авиационна база „Граф Игнатиево“, ще присъстват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на българските ВВС генерал-майор Димитър Петров, извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, командирът на испанското Съвместно командване по операциите генерал-лейтенант Франциско Брако Карбо и заместник-командирът на Обединения център за въздушни операции на НАТО в Торехон бригаден генерал Атанасиос Сектос, който ще връчи сертификата на испанските военнослужещи.


 


По време на сертификацията ще бъде представена и авиационната техника, с която ще се изпълняват съвместни задачи по охрана на въздушното пространство. Ще бъде организиран статичен показ на МиГ-29 и Eurofighter EF-2000 Typhoon II.


 


Български и испански изтребители ще изпълняват съвместно задачи до 31 март 2022 г. съгласно решение на Министерския съвет от 24 януари 2022 г. Мисията е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS).


 


При изпълнение на съвместните задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия. Нейното предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог