Брегович и групата му трябваше да свирят на ежегодния фестивал "Густар" в неделя, но молдовската гранична полиция не им позволи да влязат в страната на международното летище в Кишинев.

Свързани новини

22.08.2023 18:00

Забраниха на Горан Брегович да влиза в Молдова

Видян 4123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На сръбския музикант и композитор Горан Брегович е забранено да влиза в Молдова заради проруските му възгледи, съобщи ръководителят на Министерството на вътрешните работи на страната Адриан Ефрос.

Брегович и групата му трябваше да свирят на ежегодния фестивал "Густар" в неделя, но молдовската гранична полиция не им позволи да влязат в страната на международното летище в Кишинев.


Като причина за решението властите посочват "анализ на риска", както и "информация", получена от службите за разузнаване и сигурност и "международни партньори".

Новината предизвика възмущението на сръбското Министерство на външните работи, което поиска обяснение за забраната, заявявайки, че тя "не съответства на традиционните приятелски отношения между Сърбия и Молдова"

В понеделник Ефрос обясни по време на правителствено заседание, че Брегович фигурира в националния списък на нежеланите лица от 2022 г. насам заради предполагаемата си подкрепа за Русия. Той изнася концерти в Крим, след като той гласува за присъединяване към Русия, и в Москва, след като миналата година избухнаха военните действия между Русия и Украйна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец