По предварителни данни е възможно да става дума за самоделно взривно устройство, но разследващите все още не са потвърдили причината за взрива, нито евентуален мотив в случай на нечиста игра.

Свързани новини

21.08.2022 09:08

Взрив на кола уби дъщерята на руския философ Дугин

Видян 3362 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мощна експлозия разкъса джип близо до Москва в събота вечерта и уби на място шофьора му. По предварителни данни жертвата е идентифицирана като Даря Дугина, дъщеря на ветерана руски политически коментатор Александър Дугин, който често е представян на Запад като един от "идеологическите мозъци" на Кремъл

Инцидентът е станал на магистрала на около 20 км западно от Москва около 21:35 ч. местно време, като свидетели разказват, че взривът е разтърсил автомобила точно по средата на пътя, разпръсквайки отломки наоколо. Според снимките и видеоклиповете от мястото на инцидента осакатеният автомобил, изцяло обхванат от пламъци, се е блъснал в ограда.


Службите за спешна помощ съобщиха, че в колата е имало един човек, който е загинал на място при взрива и катастрофата - жена, чието тяло според съобщенията е било намерено изгоряло до неузнаваемост.

Властите все още не са потвърдили официално самоличността на жертвата, но множество руски канали в Telegram и медийни източници съобщават, че жертвата е 30-годишната Даря Дугина (Платонова). Според няколко видеоклипа, разпространени в социалните мрежи, баща ѝ Александър Дугин е бил забелязан на мястото на инцидента, видимо шокиран.


 По предварителни данни е възможно да става дума за самоделно взривно устройство, но разследващите все още не са потвърдили причината за взрива, нито евентуален мотив в случай на нечиста игра.


По-рано в събота вечерта Александър Дугин изнася лекция на тема "Традиция и история" на традиционен семеен фестивал в Московска област, а дъщеря му присъства на събитието като гост. По непотвърдени данни Дугин първоначално е планирал да напусне фестивала заедно с дъщеря си, но по-късно е решил да вземе отделна кола, докато Даря е взела неговата Toyota Land Cruiser Prado.


 Даря Дугина е политически коментатор и дъщеря на професор Александър Дугин - руски философ ветеран, известен с твърдите си антизападни и "неоевразийски" възгледи.


Западните медии неведнъж са представяли Дугин като една от движещите сили на външната политика на президента Владимир Путин през последното десетилетие. Само през последните месеци CBS го нарече "крайно десният теоретик, който стои зад плана на Путин", а Washington Post - "крайно десен мистичен писател, който е помогнал за формирането на възгледа на Путин за Русия"


В Русия обаче предполагаемият господар на куклите в сянка до голяма степен се смята за относително маргинална фигура, като някои от възгледите му се смятат за противоречиви дори в националистическите среди. Въпреки че е бил съветник на няколко политици, Дугин никога не се е радвал на официална подкрепа от Кремъл. През 2014 г. той беше уволнен от работата си в Московския държавен университет, след като критиците изтълкуваха призива му да се "убиват, убиват, убиват" тези, които стоят зад кланетата в Украйна, като трагедията в Одеса, като призив за геноцид над украинския народ.


Американският мозъчен тръст за глобална политика RAND Corporation пише през 2017 г. , че въпреки съобщенията в западните медии за предполагаемите "връзки и отношения" на Дугин с руското ръководство, за него "може би е по-добре да се мисли като за екстремистки провокатор с ограничено и периферно влияние, отколкото като за влиятелен анализатор с пряко въздействие върху политиката"



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.08.2022 12:07

    Ето, апологетът на "убивай, убивай, убивай"- достигнал е съвършенство в съчетаването на теорията с практиката ! Жалко !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева