Иван Таков

Свързани новини

19.03.2024 16:08

Време е да разплетем възела около строежа на Западната тангента на Околовръстния път: Таков

Видян 434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Крайно време е да разплетем възела около строежа на Западната тангента на Околовръстния път. Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС. По негова покана на заседанието вчера бяха изслушани по темата представители на НАГ, "София проект" и АПИ. Те информираха членовете на комисията до къде са стигнали действията им по изграждането на последната част от Околовръстния път в София, а именно частта от бул. "Бъкстон" до колелото на магистрала "Струма" при ж.к. "Люлин".

"През последните 12-13 години не е свършена достатъчно работа, все още няма дори работен проект за тази отсечка на Околовръстния път, коментира Иван Таков, който е лидер на столичните социалисти и председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. - Това е най-невралгичното място в рамките на Столична община. Десетки хиляди граждани всеки ден седят с часове в задръстванията в тази част на София. Затова изграждането на Западната тангента за мен е един от основните приоритети за града".

Според Иван Таков, след толкова години бездействие и невъзможност за откриване на вярното решение, отговорните институции трябва да се заемат сериозно и да се справят с този въпрос. "От 2016 година Западната тангента е обект от национално значение, което в голяма степен улеснява работата по изграждането й, отбеляза той. - По тази тема обаче мълчанието е оглушително през последните години. Очевидно нещо не е наред, след като за 10 години реално почти нищо не се е случило в посока изграждане на тангентата. А в тази част е и най-голямата тапа в трафика в София. Затова ние сега повдигаме тази тема, която смятам за изключително важна. И ще търсим отговори и решения, докато не бъде реализиран този проект".

Иван Таков заяви, че като председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност ще съдейства с всички възможни средства този проект да бъде реализиран по-скоро. "Очевидно е, че има липса на комуникация, а явно на желание от различните институции изграждането на тангентата да се случи по-бързо. Самият факт, че това трасе е препроектирано няколко пъти и вече 10 години не може да бъде взето най-доброто решение, е много показателен", коментира той.

Председателят на комисията по транспорт одобри идеята на представителите на АПИ да напишат официално писмо с предложение да бъде създадена работна група, която да се заеме с решаването на въпроса. "Трябва да изпратят писмото до кмета и до мен, а след това ще създадем работната група, каза Иван Таков. - В нея ще включим представители на комисиите по транспорт, по архитектура, от НАГ, от "София проект", от АПИ, от всички институции, които имат отношение по реализацията на тангентата. Така ще се справим с липсата на комуникация и ще можем да започнем реални действия по изграждането на тази толкова важна последна част от Околовръстния път".






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

водолей