Таня Иванова, водач на листата на ДПС, №57

Свързани новини

26.10.2023 13:42

Внимание за миницентровете на кварталите, за селата и „периферията” на София: Таня Иванова, водач на листата на ДПС, №57

Видян 799 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Госпожо Иванова, какво означава за София девизът „Ново начало”, който ДПС лансира за изборите?

Нашите кампании в София винаги са насочени към онези, които остават извън прожектора и зоната на жълтите павета, за които другите кандидати непрекъснато говорят. Какво е Новото начало, което искаме? За нас е много важно да се инвестира в малките центрове на кварталите.


Изобщо, ние работим за хората от периферията на София, за нейните села, в които животът е доста по-различен от лъскавата картинка на жълтите павета и където той трябва значително да се подобри. Стига вече с това положение: „толкова близо и толкова далеч” по Вазов, което важи за тях и за отношението на управляващите към тях.

Това ли е децентрализацията, на която залагате?

Да, т.нар. мултицентризъм е общоевропейска тенденция и ДПС е единствената партия, която работи за това у нас. За малките центрове на всеки район, на всяко село. За възможността и правото местните общности сами да решават кое е приоритет за тях и да не се чувстват изолирани от града на жълтите павета.

Очовечаването на общината е добра идея, а как може да работи на практика?

Понеже идвам от позицията на кмет на населено място в рамките на Столичната община, най-добре зная какво означава 24 часа 7 дни в седмицата човек да бъде на разположение на хората. Това става като познава истинските им проблеми.


Техните граждански организации с това и са ценни – те дават обратната връзка с онези, за които властта трябва да работи. А най-близо до хората следва да бъде именно местната власт. Новото начало може и трябва да работи чрез истински диалог между общинската власт и активните граждански сдружения.


Неплатена форма


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак