Правителството на Борис Джонсън се опасява, че президентът Владимир Зеленский може да бъде принуден да направи значителни отстъпки на руския си колега Владимир Путин

Свързани новини

01.04.2022 16:24

Великобритания се надява Украйна да продължи да се бори: The Times

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания иска Украйна и Русия да продължат да се бият, докато Киев не постигне военна победа, съобщава предполагаем правителствен източник, цитиран в четвъртък от The Times. Лондон се опасява, че другите западни поддръжници на Киев могат да го накарат да се съгласи на мир твърде рано.




Правителството на Борис Джонсън се опасява, че президентът Владимир Зеленский може да бъде принуден да направи значителни отстъпки на руския си колега Владимир Путин по отношение на "територията, санкциите и преследването на Путин като потенциален военнопрестъпник", твърди анонимно лице.




"Някои от нашите съюзници може да са твърде нетърпеливи [украинският президент Володимир Зеленски] да се успокои", каза източникът, имайки предвид Франция, Германия и САЩ. "Смятаме, че Украйна трябва да бъде във възможно най-силна военна позиция, преди да се проведат тези преговори. "


 


Лондон смята, че не трябва да има "лесен изход" за Москва, и настоява санкциите да бъдат засилени, "докато всички руски сили напуснат Украйна, включително Крим", съобщава вестникът.


 


През уикенда министър-председателят на Обединеното кралство е предупредил Зеленски да не отстъпва в телефонен разговор, се казва в доклада.




Великобритания е един от най-гласовитите поддръжници на Украйна в противопоставянето ѝ с Русия, като ѝ помага за военното ѝ укрепване от 2014 г. насам и доставя хиляди ракети в седмиците преди началото на военните действия.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо