"Не вярвам, че ще им се наложи да го направят", каза той, но отбеляза, че "са проведени дискусии, в които аз не съм участвал".

Свързани новини

25.03.2022 09:46

Ако Украйна се откаже от някаква територия, за да спре конфликта си с Русия, Вашингтон ще уважи избора на Киев: Байдън

Видян 84234 пъти | Коментари 3
Гласували 7 рейтинг: 4.1429
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако Украйна желае да се откаже от някаква територия, за да договори прекратяване на конфликта си с Русия, Вашингтон ще уважи избора на Киев, заяви президентът на САЩ Джо Байдън пред репортери в Брюксел в четвъртък.




Запитан дали президентът Владимир Зеленский трябва да отстъпи някаква земя, за да осигури прекратяване на огъня, или подобна стъпка е изключена, Байдън каза, че това е "изцяло преценка на Украйна".


 


"Не вярвам, че ще им се наложи да го направят", каза той, но отбеляза, че "са проведени дискусии, в които аз не съм участвал". Предполага се, че той е имал предвид преговорите между украинските и руските преговарящи.




"Нищо за Украйна без Украйна", каза Байдън пред репортери, позовавайки се на лозунга, който САЩ приеха по време на кризата. "Това е тяхна преценка. "


 


Президентът на САЩ заяви също, че НАТО ще "отговори", ако Русия използва химически оръжия в Украйна, но не каза как ще се прояви това. През последните дни Вашингтон и неговите съюзници отправиха твърдения, че Москва може би се готви да използва химически оръжия в Украйна. Русия отхвърли твърденията и контрира, че Киев може би планира "фалшив флаг", за да хвърли вината върху Москва и да предизвика намеса на НАТО.


 


 


 Байдън призна, че водените от САЩ санкции срещу Русия, към които досега се присъединиха НАТО, Япония, Австралия и Южна Корея, ще доведат до недостиг на храни в световен мащаб, но посочи, че САЩ и Канада са основни източници на пшеница и проучват начини за увеличаване на производството и износа.




Той заяви, че НАТО и ЕС работят по създаването на организация, която да следи за други държави, нарушаващи техните санкции. Байдън добави, че е предупредил Китай да не помага на Русия, тъй като това би поставило икономическите му интереси на Запад в "значителна опасност".




"Китай разбира, че икономическото му бъдеще е много по-тясно свързано със Запада, отколкото с Русия", каза Байдън пред репортери.


 


Президентът на САЩ настоя, че санкциите никога не са били предназначени за възпиране, а за поддържане на единството на НАТО, което той нарече най-важното нещо в този момент.






 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 26.03.2022 16:59

    войната ще спре,когато накарате Зеленият да подпише,а не да мислите за укрития и радиация,как да се спасява света от ядрена атака,много по-просто етова,вместо подготовка за лоша война за света.НАТО да се маха и неутралитет на Украйна-боли ли или ината е повече

  • 002 Anonimen 26.03.2022 01:11

    Нали знаете, че украинците мобилизират бесарабски българи и не ги пускат да се евакуират и да напуснат Украйна! Тях хвърлят първи срещу руснаците! И са се заканили, че след като се разправят с руснаците следващите са българите! Кой постоянно заве да му се праща военна помощ! След Украйна и потоп така го вижда Зеленски!!! Или по-скоро след Зеленски и потоп, защото и Украйна ще я има и Русия след края на безумието! /което не е предизвикано само и единствено от руснаците/! В Луганск и Донбас от години мирните жители се крият по мазета и убежища децаата не ходят на училище .... и т.н.

  • 001 Anonimen 25.03.2022 15:04

    Опитах се да разбера какво може да значи "пълна преценка,основана на Украйна",но явно интелект не ми достига да схвана дълбоката мисъл на Байдън.Или пък преводачът е пропуснал част от това мъдро словоизлияние.А като прочетох,че Украйна ще се отказва от територии по свое желание,направо реших да сменя източника си на новини.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец