На 5 декември ЕС, страните от Г-7 и Австралия въведоха забрана за износ на руски нефт по море, както и ценови таван от 60 долара за барел. Друго ембарго, забраняващо почти целия внос на руски петролни продукти, влиза в сила на 5 февруари.

Свързани новини

20.01.2023 18:01

Великобритания намери вратичка за закупуване на руски петрол: OilPrice. com

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските потребители непряко купуват руски петрол и петролни продукти въпреки западното ембарго върху износа на суров петрол от санкционираната страна, съобщи OilPrice, като предположи, че по-голямата част от него може да идва от Индия.

На 5 декември ЕС, страните от Г-7 и Австралия въведоха забрана за износ на руски нефт по море, както и ценови таван от 60 долара за барел. Друго ембарго, забраняващо почти целия внос на руски петролни продукти, влиза в сила на 5 февруари.


Обединеното кралство, което е сред най-яростните привърженици на отказа от внос на руска енергия, твърди, че е една от най-успешните страни в постигането на тази цел. Лондон се ангажира да се откаже от руския петрол до края на 2022 г. , като през октомври намали вноса до 2 млн. паунда (2,45 млн. долара).

Според OilPrice обаче дизеловото гориво е представлявало 18% от общото му търсене през миналата година, а редица потребители в Обединеното кралство може да са заменили прекия руски внос с доставки от захранвани от Русия рафинерии.


Изданието предполага, че Обединеното кралство използва Индия като "задна врата" предвид рязкото увеличение на вноса на руски петрол в страната, който през декември достигна рекордно високи стойности от 1,2 милиона барела на ден. До миналата година вносът на руски суров петрол в Индия е бил незначителен поради високите транспортни разходи.

Въпреки това количествата, които Ню Делхи купува и реекспортира, предполагат, че част от рафинирания суров петрол от засегнатата от санкциите страна в крайна сметка може да се зарежда в британските бензиностанции.


Високите цени на дизеловото гориво в Европа и големите отстъпки на руския суров петрол предлагат "възможност" за индийските рафинерии, твърди изданието.

Според данните за проследяване на Kpler през 2022 г. рафинерията Джамнагар на западния бряг на Индия е увеличила четири пъти вноса си на нефт и мазут от Русия в сравнение с 2021 г. Междувременно от началото на 2022 г. Обединеното кралство е закупило общо 10 милиона барела дизелово гориво и други рафинирани продукти от Джамнагар.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей