Началникът на кабинета на президента посочи, че за два месеца никой не е видял реални действия за решаването на проблемите на гражданите

Свързани новини

04.08.2023 10:55

Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата: Гълъб Донев

Видян 881 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вече два месеца правителството на Денков разлайва кучетата". Това каза в предаването „Тази сутрин“ на бТВ бившият служебен премиер и настоящ началник на кабинета на президента Гълъб Донев.

„Явно в началото на всеки месец редовното правителство на акад. Николай Денков ще излиза, за да казва публично, че са били още един месец във властта. Това вече не е изненада за никого. Обикновените граждани, които не се интересуват много от политика, вече вижда знаците, които редовното правителство дава за своето съществуване“, обясни Гълъб Донев.

Началникът на кабинета на президента посочи, че за два месеца никой не е видял реални действия за решаването на проблемите на гражданите. „Точно обратното – съсредоточават се върху критиките срещу служебните правителства, за които са виновни именно редовните“, поясни още той.

Гълъб Донев, в отговор на Николай Денков, посочи, че и редовното правителство има някои добри практики, но все още не се виждат реални действие за решаване на най-наболелите проблеми на хората. „Положителното за момента не може да се види, защото няма реално свършена работа“, поясни обаче той и допълни, че по-скоро става дума за „разлайване на кучетата“.

„Ние за първите два месеца бяхме готови с решения за почти всички кризи в държавата. Изградихме интерконекторната връзка Гърция-България, който беше във фаза, в която нямаше шанс да бъде довършена. Понижихме цените на горивата и обявихме война на инфлацията – все мерки, които пряко касаят българските граждани“, посочи още бившият служебен премиер.

Според него тогава, когато политическата система е неспособна да управлява държавните дела, служебните правителства са тези, които действат като редовни кабинети, за да решат както краткосрочните, така и дългосрочните проблеми.

Става ясно също така, че Гълъб Донев гледа с насмешка към най-големите апологети за промяна на статута на служебното правителство през Конституцията. „Конституцията трябва да се пише от мъдри хора, защото трябва да има доста дълъг хоризонт пред себе си, защото нормите, записани в Основния закон на държавата, трябва да се прилагат и да нямат нужда от тълкува“, коментира още той.

Донев не знае дали някой би отговорил на Денков, ако той се обади в „съседната сграда“ (президентството - б.р.). „Президентът уважава всяка една власт и всеки един конкретен представител тогава, когато той работи с уважение и отстоява националните интереси на България“, каза бившият служебен премиер.

Според него сглобката между партиите е направена, за да се превърнат президента и служебното правителство във враг.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева