Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лечение в интензивно отделение на пациенти с Covid-19, като цената на КП 3 от 550 лв. става 700 лв. на ден за пациенти с коронавирус, а КП 4 - от 250 на 300 лв. на ден“, посочи още  проф. Салчев.

Свързани новини

19.08.2022 17:37

Вдигат цените на клиничните пътеки при деца със сърдечни малформации

Видян 1820 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличават се цените на клиничните пътеки в каридохирургията при деца със сърдечни малформации с анекса към НРД 2020-2022, каза управителят на НЗОК проф. Петко Салчев на среща със здравните журналисти по тяхно искане, предаде БНР.


Променя се и цената на клиничната процедура за новородени със сърдечна малформация, претърпели операция до 1-годишна възраст.


Това става с промени в Наредбата за профилактичните прегледи, като пакета за профилактичтни прегледи при общопрактикуващите лекари се разширява. Промените са във връзка с измененията в Националния рамков договор и актуализацията на бюджета на НЗОК.


Във вторник се очаква да влезе в сила и възможността личните лекри да издават електронни направления за бързи антигенни тестове за Covid- 19, съобщи още проф. Салчев. Това е договорено с Българския лекарски съюз вече, но Наредбата ще бъде обнародвана във вторник в Държавен вестник.


Увеличават се и цените на клиничните пътеки за лечение в интензивно отделение на пациенти с Covid-19, като цената на КП 3 от 550 лв. става 700 лв. на ден за пациенти с коронавирус, а КП 4 - от 250 на 300 лв. на ден“, посочи още  проф. Салчев.


Феталната морфология при бременност, ехографията на млечна жлеза, тест за поносимост при прилагане на анестезия също вече ще се заплащат от здравната каса с довореностите по Анекса на НРД.


Лабораторното изследване Д-димер, за което също много се настояваше по време на пандемията, също ще се покрива от НЗОК. То отчита пожвишено съсирване на кръвта. Повишени нива се отчитат и при пациенти, претърпели тромбоза от различен произход. (бел.ред.)


Здравноосигурените лица ще могат да си поставят ваксина за Covid-19 при всеки общопрактикуващ лекар.  А лечебните заведения за болнична помощ, които със заповед на министъра разкриват ваксинационни кабинети за имунизация срещу COVID, ще получават заплащане за тази дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.08.2022 19:05

    Здравеопазване липсва, но те си увеличават заплащането на пътеките. До кога болниците ще са търг.дружества, до кога здравно осигурени ще бъдат щавени до кокъл, до кога ще поболяват хора, само и само да ги прикачат към някоя скъпоплатена пътека, до кога частните болници ще източват здрваната каса, как при това здравеопазване лекари имат по 1.5 милиона годишна заплата /декларирана/???? Кой носи отговорност за всички тези безобразия и престъпления?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни