16.03.2015 15:25

Външният министър на Германия не бил достоен и не бил съюзник

Видян 1617 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сенатор Джон Макейн, който принуди нашите държавници да спрат Южен поток и известният като Джим Кери у нас д ържавен секретар Джон Кери бяха вбесени от твърдата позиция за мир в Европа и по-специално в Източна Украйна на немския външен министър Щайнмайер. Ветеранът от Виетнамската война и бивш конкурент на Обама  за президентския пост, за когото скоро излезе информация, че е бил агент на КГБ, вербуван по време на плен, определи дясната ръка на Меркел като „недостоен” да води диалог със САЩ. А колегата му от американска страна обяви, че „не е съюзник”. Бил само партньор.


В отговор Шпигел пусна първо в англоезичния вариант на сайта си в интернет, а после и на немски, че ябълката на раздора межу Вашингтон и Берлин е US генерал, който не иска да се примири с волята на Евросъюза и по-специално на Меркел и Щайнмайер и всячески се опитва да организира война в Украйна с участието на войски от НАТО, в това число от България. Смята се, че думите на президента на ЕК Юнкер за създаване на европейска армия идват да подкрепят Германия и да изяснят на Америка, че можем и без нея да си пазим къщата, тълкуват анализатори. 


В същото време заместник-държавният секретар Виктория Нюланд обеща пред Конгреса, че „ще проведе допълнителна разяснителна работа” с непокорните Унгария, Гърция и Кипър, които не щат да се месят в дейности срещу Русия.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни