Умението да управляваш е да правиш мнозинства, така работи парламентарната република. Президентската република е по-друг начин - назначаваш правителство и си носиш отговорност.

Свързани новини

22.06.2023 09:30

Умението да управляваш е да правиш мнозинства: Борисов

Видян 762 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на председателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, който определи като голям проблем използването на плаващи мнозинства от страна на ГЕРБ.


Повод за коментара на Петков стана осуетеното изслушване на правосъдния министър в правната комисия след избора на Борислав Сарафов за главен прокурор.

    "Мразя такива сравнения - смокинови листове, не харесвам тези сравнения. Ясно им беше предложено да направим коалиция, която гарантира мнозинство и пази демокрацията. Те казаха, че не искат, а искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, какво искат - да ни лишат от правото да подкрепим нашия закон? Така работи едноличната власт... Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Трябва да се откажем от тях, за да изберем по-лошите, така ли?

    Българският народ искаше редовно правителство. Потиснахме цялото си его, което Кирил Петков и по-скоро Лена Бориславова не могат да направят, защото тя вчера пише смс-и, че ще се счупи сглобката...

    Умението да управляваш е да правиш мнозинства, така работи парламентарната република. Президентската република е по-друг начин - назначаваш правителство и си носиш отговорност.

    Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, не се виждат, но тогава започва да свети отзад. Така че нека да успокоят топката, защото имаме войната и язовира в Украйна, който се изля в Черно море...И стига са назначавали хора - всеки ден нови и нови техни кадри. За областни управители, ами ние сме ги победили два пъти в Благоевград, какво да кажа на хората там", каза Борисов.


Искаха само с техния мандат правителство, това направихме, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към Кирил Петков и Христо Иванов с думите, че съдебната система няма да допусне намесата на политици и от днес нататък те трябва да го знаят. ГЕРБ ще подкрепи предложението на Христо Иванов за конституционните промени да са намали числеността на парламентарната квота във ВСС за сметка на съдийската и на прокурорската, каза още Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към