Според него това е огромен проблем.

Свързани новини

22.06.2023 09:24

НС ще приключи заради плаващите мнозинства на ГЕРБ: Петков

Видян 1784 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства”, заяви екпремиерът и съпредседател на ППДБ Кирил Петков. Поводът за коментара му е заседанието на правната комисия, на което не се състоя изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов. То беше блокирано с гласовете на ГЕРБ, ДПС и Възраждане.


"Ние да сме като смокинов лист отзад, а те отпред важните неща за обществото да си ги прокарват с други мнозинства. Това не е само предупреждение, това е призив, че по този начин те вкарват огромен риск в политическата система. Ако си мислят, че това ще се получи, ние просто няма да го приемем", закани се Петков.


"Кой го е страх от изслушването на правосъдния министър заради подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов? Защо ГЕРБ използват алтернативни мнозинства, за да блокира важни за обществото неща?", запита съпредседателят на ППДБ. От думите му обаче така и не се разбра какво точно може Славов, което да уплаши останалите в комисията и в НС. По закон -нищо. Не се разбра и защо Доброто продължава да очаква различен резултат от един и същ ВСС, който е съставен от ГЕРБ, ДПС и БСП отдавна е с изтекъл мандат.


"Мразя такива сравнения - смокинови листове, не харесвам тези сравнения. Много сме големи за смокинов лист. Като ни сложат отпред, не се виждат. Обаче пък започва на нас да ни свети отзад“, заяви по-късно в НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който задочно отговори на Петков.


“Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така работи парламентарната република”, подчерта той. Борисов напомни, че между формациите, които участват в управлението, няма подписано коалиционно споразумение и няма как да има претенции за мнозинствата.


„Ние потиснахме цялото си его, което господин Петков явно не може, или по точно Лена Бориславова не може, защото пише SMS-и: „Ще счупим сглобката” и така нататък. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам сглобките им”, обяви лидерът на ГЕРБ.


„Ясно на тях им беше казано – искате ли да направим коалиция? Коалицията носи гарантирано мнозинство – така работи демокрацията. Те (ППДБ) казаха – искаме ГЕРБ само да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко, дадохме им мандата, в техния мандат. Сега от кое искат да ни лишат – от правото да гласуваме нашия закон? Така работи едноличната власт... Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Трябва да се откажем от тях, за да изберем по-лошите, така ли?”, запита Борисов.


Според него в момента тече чистка на всички нива. „Навсякъде подменят хора, безусловно. Върви чистка, с поставяне само на техни хора. Виждате, дори цели фамилии искат да им се намери място. Кресла и столове! Какво на г-н Асен Василев, като власт не му е дадено? И пак не им стига власт! Искат ние и тук, в НС, само да оставим 60 души дежурни и да гласуват“, каза той.
Борисов пое инициативата конституционната реформа да постигне ограничена политическа квота във ВСС.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец