Свързани новини

19.12.2011 17:26

Убийствени грешки в АГ-тата

Видян 1621 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверки, направени от Националната здравноосигурителна каса на столичните акушеро-гинекологични болници, установиха десетки нарушения. Сред тях са непълни епикризи на родилки, двойно заплащане, по-високи цени и липсващи задължителни изследвания. Инспекциите бяха разпоредени от управителя на Здравната каса д-р Нели Нешева в края на ноември по повод зачестилите смъртни случаи на родилки през последните месеци в столицата - на 19-годишната Деяна Георгиева и 35-годишната Надежда Узунова в АГ болница Шейново и на 31-годишната Даниела Димитрова, която почина след секцио в Първа АГ Св. София.
Екипите на НЗОК провериха документацията за 777 раждания, отчетени за периода от 1 август до 31 октомври в болниците - АГ Шейново, Първа АГ Св. София, МБАЛ „Св. София, Токуда, УМБАЛ Св. Анна, Втора градска болница, МБАЛ Вита, САГБАЛ Д-р Щерев, Майчин дом и болница Лозенец. В 10 на сто или 77-78 случая при условията и реда за оказване на медицинска помощ са отчетени нарушения. Сред тях фигурират приети жени за раждане без задължително изследване за сифилис, както и за изписани родилки с усложнения. Открити са и 10 случая, при които жени са родили при лекари, които не са в списъка на специалистите, определени от болницата да изпълняват дейности по тази клинична пътека. При още 10 случая пък анестезиолозите в екипите за секцио не са били вписани в съответния списък. Контрольорите от Здравната каса са установили също и нарушения в медицинската документация в няколко от болниците - непълни и невръчени епикризи, а в две от лечебните заведения липсва информация за стойността на клиничната пътека за раждане на общодостъпно място, което е нарушение на правата на пациентките.
За всяко отделно нарушение са наложени санкции от 200 лв. до 500 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец