Общо 37% от участвалите в проучването изразяват положителна оценка за държавния глава Румен Радев, а 51%  - отрицателна.

Свързани новини

20.07.2023 10:07

Тренд: ГЕРБ - 24,8%, ПП/ДБ - 19,1%, Възраждане - 15,5%

Видян 566 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над половината (52%) българи не искат необходими предсрочни парламентарни избори, докато една четвърт (25%) смятат, че такива са необходими. Това показват данните от проучване на обществените нагласи през юли на социологическата агенция "Тренд". Нов парламентарен вот се подкрепя сред мнозинството от привържениците на „Възраждане" и БСП.

ГЕРБ биха получили 24,8% от гласовете, следват ги „Продължаваме промяната - Демократична България" с 19,1% от заявилите, че ще гласуват на евентуални избори. Третото място остава за „Възраждане" с подкрепа от 15,5% от гласуващите, следвани от ДПС с 13,7% и БСП - 8,6%). „Има такъв народ" остава точно на прага на парламентарната бариера с 4% от гласуващите. Опцията „не подкрепям никого" достига нива от 6,3%.

Положителна оценка за работата на кабинета на Николай Денков изразяват 22% от всички интервюирани. Най-силна подкрепа правителството среща сред привържениците на „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) - над три четвърти, докато симпатизантите на ГЕРБ изглеждат разделени наполовина.

Общо 37% от участвалите в проучването изразяват положителна оценка за държавния глава Румен Радев, а 51%  - отрицателна.

Парламентът се движи с ниски нива на оценка за работата си, като през юли има леко покачване с 3 пункта до 14% одобрение.

Очакванията на 20% от анкетираните са в следващата една година икономическото положение в страната да се подобри, 31% - да се влоши, а 44% - да остане същото. Подобрение смятат, че ще има 21%, 26% са на мнение, че ще се влоши, докато 45% не очакват промяна.

Проучването на „Тренд" е по поръчка на вестник „24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и партиите. Изследването е реализирано в периода между 4-ти и 11 юли 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице" с таблет сред 1001 души на възраст над 18 години.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева